Domácí vdolky s bio povidly

Obtížnost

Čas přípravy

1h 35min
Čas vaření
20min

Celkový čas

1h 55min

Porce


Nutriční hodnoty

10206 kalorií
10.0g cukrů
120.0g tuků
716.0g bílkovin


Příprava

Mléko rozdělíme do dvou kastrolků a oba lehce zahřejeme. V jednom kastolku rozpustíme máslo a ve druhém si připravíme kvásek: do vlažného mléka dáme trochu cukru, rozdrobíme droždí a necháme vzejít. Bude to trvat asi dvacet minut.
Mouku prosijeme do větší mísy, přimícháme špetku soli, přidáme zbytek cukru, rozklepneme vejce, přilijeme teplé mléko s máslem a mléko s kváskem. Vařečkou vypracujeme hladké těsto, které nelepí. Poprášíme ho moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi tři čtvrtě hodiny kynout.
Z vykynutého těsta vyválíme na pomoučeném vále plát silný asi 1,5 cm. Obráceným hrnečkem vykrájíme kolečka, přikryjeme je utěrkou a necháme ještě chvíli nakynout. Mezitím rozpustíme v kastrolu sádlo. Než vdolek vložíme do tuku, uděláme do něj placem důlek, jinak by vdolky příliš vyběhly a byly by kulaté. Také se takto lépe prosmaží. Vdolky osmažíme v horkém tuku důlkem dolů, pak je otočíme a usmažíme dozlatova i z druhé strany. Z pánve je vyjmeme na papírový ubrousek, abychom odsáli přebytečný tuk. Když vdolky vychladnou, potřeme je povidly a namazanou stranou obalíme v nastrouhaném tvrdém tvarohu. Nakonec je ještě ozdobíme zakysanou smetanou.

přidejte na:
Chybí obrázek

18. 01. 2013

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
náročnejsie ale treba vyskúšať

06. 03. 2016, 19:41

Chybí obrázek
celkom dobre

12. 03. 2016, 19:30

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.