Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Císařský perník

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 50min
Nutriční hodnoty
1780 kalorií 0.0g cukrů 14.0g tuků 34.0g bílkovin

Příprava

Nejpve si oloupeme jablka a nahrubo je nastrouháme. Povidla si naředíme rumem. Pak si smícháme suché směsi, tedy mouku, cukr, kakao, jedlou sodu (soda bikarbóna), kypřící prášek do perníku, špetku soli a skořici. Přidáme vejce, mléko, olej. Vše zamícháme a posléze vmícháme i nastrouhaná jablka. Směs nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 170°C cca 35 minut. Vychladlý perník pocukrujeme a můžeme různě ozdobit - například bílou cukrovou (nebo čokoládovou) polevou.

Bulb Tip k receptu

Povidla není třeba rozředit příliš, neboť zůstanou-li v těstě jejich hrudky, je perník pikantnější.


Přidat na Pinterest
Ajaja

13. 12. 2010, Recept navštíven: 1880x


Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
když dělám perník, tak přidávám vždy nějakou marmeládu, lžíci medu a 2 lžíce drcených ořechů
Přidané ingredience: ořechy

12. 01. 2015, 08:23

Přidat komentář

Facebook komentáře