Císařský perník
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
30min
Celkový čas
50min
Porce
Nutriční hodnoty
1780
kalorií
0.0g
cukrů
14.0g
tuků
34.0g
bílkovin
Příprava
Nejprve si oloupeme jablka a nahrubo je nastrouháme. Povidla si naředíme rumem. Pak si smícháme suché směsi, tedy mouku, cukr, kakao, jedlou sodu (soda bikarbóna), kypřící prášek do perníku, špetku soli a skořici. Přidáme vejce, mléko, olej. Vše zamícháme a posléze vmícháme i nastrouhaná jablka.
Směs nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 170°C cca 35 minut. Vychladlý perník pocukrujeme a můžeme různě ozdobit - například bílou cukrovou (nebo čokoládovou) polevou.
Tip k receptu
Povidla není třeba rozředit příliš, neboť zůstanou-li v těstě jejich hrudky, je perník pikantnější.
Ajaja13. 12. 2010
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: ořechy
planeta 12. 01. 2015, 09:23
© 2024, Railsformers s.r.o.