Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Císařský perník

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 20min , Čas vaření: 30min
Celkový čas: 50min , porce

1780 kalorií, 0.0g cukrů, 14.0g tuků, 34.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Nejpve si oloupeme jablka a nahrubo je nastrouháme. Povidla si naředíme rumem. Pak si smícháme suché směsi, tedy mouku, cukr, kakao, jedlou sodu (soda bikarbóna), kypřící prášek do perníku, špetku soli a skořici. Přidáme vejce, mléko, olej. Vše zamícháme a posléze vmícháme i nastrouhaná jablka. Směs nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 170°C cca 35 minut. Vychladlý perník pocukrujeme a můžeme různě ozdobit - například bílou cukrovou (nebo čokoládovou) polevou.

Bulb Tip k receptu

Povidla není třeba rozředit příliš, neboť zůstanou-li v těstě jejich hrudky, je perník pikantnější.

Ajaja

13. 12. 2010, Recept navštíven: 1784x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Císařský perník

Císařský perník

Nejpve si oloupeme jablka a nahrubo je nastrouháme. Povidla si naředíme rumem. Pak si smícháme suché směsi,...

Zobrazit všechny podobné recepty k Císařský perník Link-arrow

Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
když dělám perník, tak přidávám vždy nějakou marmeládu, lžíci medu a 2 lžíce drcených ořechů
Přidané ingredience: ořechy

12. 01. 2015, 08:23

Přidat komentář

Facebook komentáře