Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Perníková srdíčka s voňavou náplní

Obtížnost Čas přípravy
40min
Čas vaření Celkový čas Porce
15min 55min
Nutriční hodnoty
2319 kalorií 16.0g cukrů 102.0g tuků 25.0g bílkovin

Příprava

Do prosáté mouky přidáme cukr, prášek do perníku, koření, přimícháme žloutky a změklé máslo a zpracujeme hladké těsto, které necháme v chladu chvíli odležet.
Odpočinuté těsto rozválíme a vykrajujeme srdíčka. Polovině srdíček ještě vykrojíme ve středu malé srdíčko.
Srdíčka pečeme ve středně rozehřáté troubě asi 10 - 15 minut. Upečená ihned sundáme z horkého plechu a na rovné podložce necháme schladnout.
Povidla smícháme s vínem a medem a povaříme je tak dlouho, až jsou přiměřeně tuhá.
Vychladlá srdíčka slepíme po dvou (vždy jedno plné a jedno vykrojené) připravenými povidly a libovoně dozdobíme čokoládovou nebo cukrovou polevou.


Přidat na Pinterest
Angel 666

15. 12. 2011, Recept navštíven: 2068x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi dobré

01. 01. 2016, 18:05

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
perníkove srdiečka su velmi dobre

19. 04. 2016, 12:36

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept určite vyskúšam

03. 01. 2017, 20:40

Přidat komentář

Facebook komentáře