Perníková srdíčka s voňavou náplní

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

40min
Čas vaření
15min

Celkový čas

55min

Porce


Nutriční hodnoty

2319 kalorií
16.0g cukrů
102.0g tuků
25.0g bílkovin


Příprava

Do prosáté mouky přidáme cukr, prášek do perníku, koření, přimícháme žloutky a změklé máslo a zpracujeme hladké těsto, které necháme v chladu chvíli odležet.
Odpočinuté těsto rozválíme a vykrajujeme srdíčka. Polovině srdíček ještě vykrojíme ve středu malé srdíčko.
Srdíčka pečeme ve středně rozehřáté troubě asi 10 - 15 minut. Upečená ihned sundáme z horkého plechu a na rovné podložce necháme schladnout.
Povidla smícháme s vínem a medem a povaříme je tak dlouho, až jsou přiměřeně tuhá.
Vychladlá srdíčka slepíme po dvou (vždy jedno plné a jedno vykrojené) připravenými povidly a libovoně dozdobíme čokoládovou nebo cukrovou polevou.

přidejte na:
Angel 666

15. 12. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
velmi dobré

majka 01. 01. 2016, 18:05

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
perníkove srdiečka su velmi dobre

hanka 19. 04. 2016, 12:36

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept určite vyskúšam

Svetlana 03. 01. 2017, 20:40

Přidat komentář