Perníková srdíčka s voňavou náplní
Obtížnost
Čas přípravy
40min
Čas vaření
15min
Celkový čas
55min
Porce
Nutriční hodnoty
2319
kalorií
16.0g
cukrů
102.0g
tuků
25.0g
bílkovin
Příprava
Do prosáté mouky přidáme cukr, prášek do perníku, koření, přimícháme žloutky a změklé máslo a zpracujeme hladké těsto, které necháme v chladu chvíli odležet.
Odpočinuté těsto rozválíme a vykrajujeme srdíčka. Polovině srdíček ještě vykrojíme ve středu malé srdíčko.
Srdíčka pečeme ve středně rozehřáté troubě asi 10 - 15 minut. Upečená ihned sundáme z horkého plechu a na rovné podložce necháme schladnout.
Povidla smícháme s vínem a medem a povaříme je tak dlouho, až jsou přiměřeně tuhá.
Vychladlá srdíčka slepíme po dvou (vždy jedno plné a jedno vykrojené) připravenými povidly a libovoně dozdobíme čokoládovou nebo cukrovou polevou.
15. 12. 2011
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.