Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Vepřová panenka plněná marinovanými švestkami s ostrou švestkovou omáčkou

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
15min 45min
Nutriční hodnoty
3056 kalorií 0.0g cukrů 162.0g tuků 143.0g bílkovin

Příprava

Švestky naložíme na hodinu do části portského (lepší je přes noc - doba naložení švestek není započítána v době přípravy).
Protáhneme jimi panenku (50 g odložíme), ochutíme solí a pepřem, pokapeme olejem a dáme odležet 5-10 min. Maso zprudka opečeme na trošce oleje, nejlépe na vroubkované pánvi a 8-10 minut necháme v troubě (180 °C).
Kostky slaniny opečeme na zbytku oleje, vlijeme portské a svaříme. Přidáme vývar, šťávu z pomeranče, povidla, krájené švestky, dle chuti sůl, pepř a cukr. Svaříme na omáčku a zjemníme máslem. Omáčka by měla být hodně hustá.
Panenku přeřízneme nakoso a servírujeme ji položenou řezem nahoru na švestkové omáčce a posypanou mandlemi

Bulb Tip k receptu

Podáváme s různými druhy noků, karlovarským knedlíkem nebo různě upravenými bramborami.


Přidat na Pinterest
hOJSADLO

22. 09. 2011, Recept navštíven: 6996x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vynikajuce

14. 11. 2015, 15:38

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
perfektná papnenka s chutnou omáčkou

11. 01. 2017, 10:56

Přidat komentář

Facebook komentáře