Vepřová panenka plněná marinovanými švestkami s ostrou švestkovou omáčkou

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
15min

Celkový čas

45min

Porce


Nutriční hodnoty

3056 kalorií
0.0g cukrů
162.0g tuků
143.0g bílkovin


Příprava

Švestky naložíme na hodinu do části portského (lepší je přes noc - doba naložení švestek není započítána v době přípravy).
Protáhneme jimi panenku (50 g odložíme), ochutíme solí a pepřem, pokapeme olejem a dáme odležet 5-10 min. Maso zprudka opečeme na trošce oleje, nejlépe na vroubkované pánvi a 8-10 minut necháme v troubě (180 °C).
Kostky slaniny opečeme na zbytku oleje, vlijeme portské a svaříme. Přidáme vývar, šťávu z pomeranče, povidla, krájené švestky, dle chuti sůl, pepř a cukr. Svaříme na omáčku a zjemníme máslem. Omáčka by měla být hodně hustá.
Panenku přeřízneme nakoso a servírujeme ji položenou řezem nahoru na švestkové omáčce a posypanou mandlemi

Tip k receptu

Podáváme s různými druhy noků, karlovarským knedlíkem nebo různě upravenými bramborami.

přidejte na:
hOJSADLO

22. 09. 2011

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vynikajuce

katka16031 14. 11. 2015, 15:38

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
perfektná papnenka s chutnou omáčkou

dušanka 11. 01. 2017, 10:56

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
chuťovo vynikajuco pripravená panenka

Svetlana 06. 02. 2018, 11:16

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept na panenku vyborný

majka 11. 02. 2018, 20:45

Přidat komentář