Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Filírovaná kachní prsíčka pečená se švestkovou omáčkou a pečenou bramborovou kaší

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 1h 30min
Nutriční hodnoty
684 kalorií 0.0g cukrů 21.0g tuků 3.0g bílkovin

Příprava

Kachní prsa odblaníme a očistíme. Kůži nakrojíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Kachní prsa položíme kůží na rozpálenou pánev a restujeme postupně z obou stran bez tuku, protože samotná nakrojená kůže vypustí dostatek tuku. Po orestování prsa vyjmeme a vložíme do trouby na cca 9 minut a pečeme dozlatova.
Do výpeku přidáme pokrájené sušené švestky, slivovici a zahustíme švestkovými povidly. Brambory oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky, dáme do osolené vody a vaříme přibližně 30 minut. Mezitím si ohřejeme mléko. Když jsou brambory měkké, vodu slijeme, přidáme máslo a rozšťoucháme nebo šleháme ručním šlehačem a přitom přiléváme teplé mléko. Pokračujeme, dokud není kaše hladká. Poté si z kaše uděláme kopečky, na pečícím papíru je vložíme do trouby a pečeme cca 10 minut dozlatova. Před podáváním přidáme čerstvé bylinky.


Přidat na Pinterest
Šéfredaktor

16. 10. 2012, Recept navštíven: 3758x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi lakave jedlo

10. 03. 2016, 12:38

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
tak toto určite vyskúšam

02. 04. 2016, 20:11

Přidat komentář

Facebook komentáře