Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Slivovice

Slivovice

Přidat na Pinterest
Alkoholický nápoj. Barva je čirá, aroma charakteristické. Původem ze střední Evropy a Balkánského poloostrova. Vyrábí se ze švestek, ale také slív nebo blum. V obchodech koupíme slivovici s obsahem alkoholu kolem 40%, ale domácí destilát má kolem 52% alkoholu. Na počátku stojí ovoce, které se musí nechat kvasit ve vhodných nádobách nejméně 6 týdnů, poté se vykvašené ovoce pálí při vysoké teplotě a odpařuje se alkohol. Tento proces se opakuje dvakrát. Podává se při slavnostních příležitostech, oslavách apod. nejlépe chutná vychlazená. Někdy se přidávají sušené švestky, aby slivovice dostala nazlátlou barvu.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Ruský salát

Ruský salát

Menší salátovou okurku omyjeme a oloupeme. Rajčata, mrkev, jablko a slívy nakrájíme na tenké nudličky. Omyt...

Sýrové koblížky

Sýrové koblížky

Tvrdý sýr nastrouháme do mísy a přidáme mouku, Rozkvedlané vejce, utřený česnek, muškátový oříšek, pepř, ví...

Filírovaná kachní prsíčka pečená se švestkovou omáčkou a pečenou bramborovou kaší

Filírovaná kachní prsíčka pečená se švestkovou omáčkou a pečenou bramborovou kaší

Kachní prsa odblaníme a očistíme. Kůži nakrojíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Kachní prsa položíme ...

Opravdu opilé švestkové kuličky

Opravdu opilé švestkové kuličky

Den předem naložíme švestky do rumu. Druhý den změklé švestky i s rumem rozmixujeme. Je lépe, když mixujem...

Ribín

Ribín

Do sklenky s ledem nalijeme slivovici, jablečný džus a rybízový džus. Promícháme a podáváme.

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Slivovice Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře