Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Slovenské perky s povidly

Obtížnost Čas přípravy
2h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
3min 2h 3min
Nutriční hodnoty
3732 kalorií 10.0g cukrů 57.0g tuků 58.0g bílkovin

Příprava

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladit, oloupeme a najemno nastrouháme. Přidáme sůl, mouku a vypracujeme nelepivé těsto.
Na pomoučeném válu těsto vyválíme, vykrojíme kruhy /7 cm/ a naplníme je švestkovými povidly, posypeme skořicí, nebo je naplníme nutellou. Vynikajíci jsou i tvarohové, makové, s meruňkovou zavařeninou, nebo plněné drobným ovocem. Polovinu okraje potřeme vodou a perky slepíme.
V osolené vroucí vodě je vaříme asi 3-5 minut. Hotové je potřeme rozpuštěným máslem a obalíme v mandlových prezlích.
Mandlové prezle: mleté mandle, strouhanku, vanilkový cukr, moučkový cukr nasucho opražíme na pánvi na mírném ohni. Pro vůni přidáme i skořici, nebo skořicový cukr.

Bulb Tip k receptu

Místo mandlí perky obalíme v mletých ořechách, nebo v máku nebo je posypeme drobenkou ze sušenek.


Přidat na Pinterest
uschi3

11. 10. 2010, Recept navštíven: 3420x


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
klasický dobrý recept

18. 12. 2016, 20:47

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
občas tento recept robím a je velmi dobrý

17. 02. 2017, 20:18

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
osvedčený recept, ktorý robím velmi rada

20. 03. 2017, 18:55

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept výborný

19. 09. 2017, 13:10

Přidat komentář

Facebook komentáře