Slovenské perky s povidly

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

2h 0min
Čas vaření
3min

Celkový čas

2h 3min

Porce


Nutriční hodnoty

3732 kalorií
10.0g cukrů
57.0g tuků
58.0g bílkovin


Příprava

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladit, oloupeme a najemno nastrouháme. Přidáme sůl, mouku a vypracujeme nelepivé těsto.
Na pomoučeném válu těsto vyválíme, vykrojíme kruhy /7 cm/ a naplníme je švestkovými povidly, posypeme skořicí, nebo je naplníme nutellou. Vynikajíci jsou i tvarohové, makové, s meruňkovou zavařeninou, nebo plněné drobným ovocem. Polovinu okraje potřeme vodou a perky slepíme.
V osolené vroucí vodě je vaříme asi 3-5 minut. Hotové je potřeme rozpuštěným máslem a obalíme v mandlových prezlích.
Mandlové prezle: mleté mandle, strouhanku, vanilkový cukr, moučkový cukr nasucho opražíme na pánvi na mírném ohni. Pro vůni přidáme i skořici, nebo skořicový cukr.

Tip k receptu

Místo mandlí perky obalíme v mletých ořechách, nebo v máku nebo je posypeme drobenkou ze sušenek.

přidejte na:
uschi3

11. 10. 2010

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
klasický dobrý recept

dušanka 18. 12. 2016, 20:47

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
občas tento recept robím a je velmi dobrý

katka16031 17. 02. 2017, 20:18

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
osvedčený recept, ktorý robím velmi rada

majka 20. 03. 2017, 18:55

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recept výborný

Svetlana 19. 09. 2017, 13:10

Přidat komentář