Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Slovenské perky s povidly

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 2h 0min , Čas vaření: 3min
Celkový čas: 2h 3min , porce

3732 kalorií, 10.0g cukrů, 57.0g tuků, 58.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladit, oloupeme a najemno nastrouháme. Přidáme sůl, mouku a vypracujeme nelepivé těsto.
Na pomoučeném válu těsto vyválíme, vykrojíme kruhy /7 cm/ a naplníme je švestkovými povidly, posypeme skořicí, nebo je naplníme nutellou. Vynikajíci jsou i tvarohové, makové, s meruňkovou zavařeninou, nebo plněné drobným ovocem. Polovinu okraje potřeme vodou a perky slepíme.
V osolené vroucí vodě je vaříme asi 3-5 minut. Hotové je potřeme rozpuštěným máslem a obalíme v mandlových prezlích.
Mandlové prezle: mleté mandle, strouhanku, vanilkový cukr, moučkový cukr nasucho opražíme na pánvi na mírném ohni. Pro vůni přidáme i skořici, nebo skořicový cukr.

Bulb Tip k receptu

Místo mandlí perky obalíme v mletých ořechách, nebo v máku nebo je posypeme drobenkou ze sušenek.

uschi3

11. 10. 2010, Recept navštíven: 3028x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Slovenské perky s povidly

Slovenské perky s povidly

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladit, oloupeme a najemno nastrouháme. Přidáme sůl, mouku a vypracu...

Zobrazit všechny podobné recepty k Slovenské perky s povidly Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře