Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Bramborová kaše

Bramborová kaše

Přidat na Pinterest

Příloha z horkých scezených brambor, rozmačkaných šťouchalem, metlou nebo v robotickém šlehači s přídavkem teplého mléka a másla. Takto připravená kaše se může ještě nastavit samostatně uvařenými krupkami a bývá hutnější. Setkat se můžete i s kaší s přídavkem kořenové zeleniny, buď to rozmixované nebo nakrájené na kostičky. Nečastěji je to mrkvová bramborová kaše. Běžně koupíte i kaši v prášku, a to v různých baleních, obyčejnou nebo s mlékem. Brambory jsou dietní, obsahují velké množství vitaminu C a 2x více draslíku než banán. Dále v nich najdete vitamin B6 a pektin, který váže těžké kovy a tím čistí organizmus. Jsou dobré na zácpu nebo při pálení žáhy. Bramborová kaše se servíruje jako příloha k mastým, zeleninovým a vaječným pokrmům. Ta v prášku se skvěle hodí k zahuštění polévek. Odpadne vám tak příprava jíšky. Jen jednoduše odsypete potřebné množství ze sáčku nebo krabice přímo do hrnce a krátce povaříte. Pokud vám zbude od oběda, nahraďte jí část mouky při pečení moučníku.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Salát z tresky a krevet

Salát z tresky a krevet

Filetu tresky a krevety dusíme na troše vody asi 4 minuty. Po vytažení by mělo být vše již hotové – nebudem...

Losos s dijonskou hořčicí a špenátovou bramborovou kaší

Losos s dijonskou hořčicí a špenátovou bramborovou kaší

Kousky lososa zakapeme šťávou z citrónu a osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a osmažíme na ...

Slovenské perky s povidly

Slovenské perky s povidly

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladit, oloupeme a najemno nastrouháme. Přidáme sůl, mouku a vypracu...

Masový nákyp s bramborovým pyré

Masový nákyp s bramborovým pyré

Orestujeme menší kousky masa s nakrájenou cibulí a česnekem, dochutíme solí a pepřem, přidáme rajský protla...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Bramborová kaše Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře