Skořice čínská

Další názvy

Skořicovník čínský, skořicovník kassiový, kasie

Použití v kuchyni

Její nasládlá chuť je o něco kořeněnější než cejlonská odrůda. Díky této chuti se výborně vyjímá v silně kořeněných masových pokrmech. Umí výtečně podbarvit jehněčí. Tento druh skořice se používá v čínské směsi koření pěti vůní nebo v kari či garam masale.

Rady

Do sladkých pokrmů a pečiva používejte raději skořici cejlonskou.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Tato skořice by se obecně používat neměla - obsahuje moc alkaloidu kumarinu, oproti cejlonské skořici, která ho obsahuje jen minimum (více třeba na http://www.cejlonskaskorice.cz/detail/13 ) :) a jinak, ono je to děsně relativní, která je vlastně kořeněnější - mnoho lidí vnímá cassii jako slabší..

JH 17. 06. 2015, 21:54