Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Skořice čínská

Skořice čínská

Další názvy

Skořicovník čínský, skořicovník kassiový, kasie

Použití v kuchyni

Její nasládlá chuť je o něco kořeněnější než cejlonská odrůda. Díky této chuti se výborně vyjímá v silně kořeněných masových pokrmech. Umí výtečně podbarvit jehněčí. Tento druh skořice se používá v čínské směsi koření pěti vůní nebo v kari či garam masale.

Rady

Do sladkých pokrmů a pečiva používejte raději skořici cejlonskou.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Bůček pečený na kofole

Bůček pečený na kofole

Nakrojíme kůži bůčku na diamanty a orestujeme na grilu. Dáme do nálevu se všemi ingrediencemi a v gastro-ná...

Polévka Pho Bo

Polévka Pho Bo

Nejprve nakrájejte cibuli, šalotku, česnek, zázvor a ananas. Omyjte hovězí kosti a dejte je vařit společně ...

Rybíz jako brusinky

Rybíz jako brusinky

Rybíz zbavíme stopek, opereme. 250 ml vody svaříme s octem a přelejeme na rybíz. Necháme 5 minut a scedíme....

Svařené hruškové víno

Svařené hruškové víno

Červené víno svaříme s kořením a cukrem. Koření je dobré dát například do gázového pytlíčku, jinak by se z ...

Ovocný ledový punč

Ovocný ledový punč

Ovoce nejprve důkladně opláchneme. Pomeranče a mandarinky zbavíme kůry. Všechno ovoce pak krájíme na stejné...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Skořice čínská Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář
Thumb
Tato skořice by se obecně používat neměla - obsahuje moc alkaloidu kumarinu, oproti cejlonské skořici, která ho obsahuje jen minimum (více třeba na http://www.cejlonskaskorice.cz/detail/13 ) :) a jinak, ono je to děsně relativní, která je vlastně kořeněnější - mnoho lidí vnímá cassii jako slabší..

JH 17. 06. 2015, 19:54

Facebook komentáře