Polévka Pho Bo
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Nejprve nakrájejte cibuli, šalotku, česnek, zázvor a ananas. Omyjte hovězí kosti a dejte je vařit společně s nakrájenou cibulí, šalotkou, česnekem, zázvorem a ananasem. Přidejte skořici, kardamom, anýz, sůl a cukr. Nechte vařit dvě hodiny a v případě potřeby dolévejte vodou. Potom vývar sceďte do druhého hrnce. Hovězí svíčkovou dejte v kuse vařit do polévky na další půlhodinu. Poté uvařené maso vyjměte a nakrájejte na plátky. Nakonec přidejte rýžové nudle, listy máty, bazalky a koriandr. Nudle uvařte podle návodu na obalu, trvá to jen pár minut. Potom nudle pomocí cedníku vyndejte a rozdělte je do čtyř polévkových misek. Polévku sceďte do jednotlivých misek a přendejte do ní hovězí maso. Do mističky vedle připravte citron, nakrájený na čtvrtky, a thajské chilli, nakrájené na kolečka. Každý si pak polévku dochutí podle chuti.
Tip k receptu
Tajemstvím dobré Pho jsou jakékoliv čerstvé bylinky a v tomto případě také ananas. Doporučuje se přidat navrch čerstvý koriandr, bazalku nebo kousek ananasu.
Existuje mnoho variací – s kuřecím, hovězím, dršťkami...
30. 10. 2012