Bůček pečený na kofole
Obtížnost
Čas přípravy
40min
Čas vaření
3h 30min
Celkový čas
4h 10min
Porce
Nutriční hodnoty
13580
kalorií
170.0g
cukrů
411.0g
tuků
415.0g
bílkovin
Příprava
Nakrojíme kůži bůčku na diamanty a orestujeme na grilu. Dáme do nálevu se všemi ingrediencemi a v gastro-nádobě pod alobalem pečeme cca 2,5 hodin na 135°C. Potom sundáme alobal a pečeme další půl hodiny.
Výpek přecedíme a zredukujeme. Turbo tyčovým mixérem zahustíme petrželí a mrkví.
Na petrželové pyré: nakrájíme petržel na malé kostky. Uvaříme v malém množství vody do měkka, než se skoro všechna voda vyvaří. Rozmixujeme v mixéru, zjemníme máslem a dochutíme. Nakrájíme mrkev a ředkev. Společně s baby hráškem orestujeme na olivovém oleji.
Před podáváním nakrájíme bůček na úhledné obdélníky. Orestujeme ze všech stran a dáme ohřát do trouby na 5 minut.
Šéfredaktor18. 01. 2013
Ingredience
- 2 kg bůčku
- 2 l Kofoly
- 40 g malin
- 1 g kardamomu
- 1 g anýzu
- 1 g badyánu
- 1 g koriandru
- 3 g skořice (celé)
- 5 g pomerančové kůry
- 100 g mrkve
- 100 g kořenové petržele
- 2 g soli
- 1 g pepř bílý celý
- 500 g másla
- 200 g baby hrášku
- 200 g mrkve
- 200 g ředkve
- sůl a pepř dle chuti
- Petrželové pyré: 1500 g kořenové petržele
Kategorie
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.