Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
ředkev

ředkev

Přidat na Pinterest
Původ pěstování je v Asii. Obsahuje látku rafamol, což je silice, které pozitivně ovlivňuje zažívání a také činnost ledvin. Rozeznáváme mnoho typů, které se od sebe liší barvou povrchové slupky (fialová, růžová, bílá). Jejich chuť je mírně pikantní, na jazyku jakoby štípe. Konzumujeme ji samotnou, vynikající je v zeleninových salátech, kterým dodává na pikantnosti. Můžeme ji i nakládat a uskladnit tak pro pozdější použití. Pozor však na přílišnou konzumaci – osoby trpící poruchami trávicího traktu mohou mít po požití problémy, jako jsou bolesti žaludku.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Salát z kedlubny a ředkve

Salát z kedlubny a ředkve

Kedlubny oloupeme a nahrubo nastrouháme do mísy. Ředkve očistíme a nastrouháme na jemno. Nakrájíme červenou...

Polární treska

Polární treska

Filet tresky osolíme, opepříme, pokapeme sojovou omáčkou Kikkoman a v páře pošírujeme cca 6 minut, poté ryb...

Bůček pečený na kofole

Bůček pečený na kofole

Nakrojíme kůži bůčku na diamanty a orestujeme na grilu. Dáme do nálevu se všemi ingrediencemi a v gastro-ná...

Paštiková pomazánka se zeleninou

Paštiková pomazánka se zeleninou

Lžíci máslové jíšky rozředíme mlékem a povaříme. Do ní vmícháme játrovou paštiku a přidáme nadrobno nakráje...

Dušené ředkvičky

Dušené ředkvičky

Ředkvičky omyjeme a neloupeme. Nakrájíme je na tenká kolečka a osmahneme je spolu s nadrobno nakrájenou cib...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí ředkev Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře