Ředkev

Ředkev

Původ pěstování je v Asii. Obsahuje látku rafamol, což je silice, které pozitivně ovlivňuje zažívání a také činnost ledvin. Rozeznáváme mnoho typů, které se od sebe liší barvou povrchové slupky (fialová, růžová, bílá). Jejich chuť je mírně pikantní, na jazyku jakoby štípe. Konzumujeme ji samotnou, vynikající je v zeleninových salátech, kterým dodává na pikantnosti. Můžeme ji i nakládat a uskladnit tak pro pozdější použití. Pozor však na přílišnou konzumaci – osoby trpící poruchami trávicího traktu mohou mít po požití problémy, jako jsou bolesti žaludku.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.