Kuřecí stehýnka po lovecku
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 20min
Porce
Nutriční hodnoty
680
kalorií
0.0g
cukrů
43.0g
tuků
9.0g
bílkovin
Příprava
Do rozohriateho oleja vsypeme cukor a necháme ho skaramelizovať. Potom pridáme nakrájanú cibuľu, koreňovú zeleninu, koreniny a za stáleho miešania všetko opražíme, ochutíme octom, podlejeme vodou a do zmesi vložíme stehienka. Posolíme ich a dusíme do mäkka.
Počas dusenia mäso niekoľko krát obrátime a podľa potreby podlievame vodou.
Mäkké mäso vyberieme a základ zahustíme zápražkou z masla a múky. Prilejeme víno, pridáme povidla, povaríme a dochutíme citrónovou šťavou a kôrou.
Polovičku mäsa vykostíme, vložíme do omáčky a pridáme uvarené slivky, hrozienka, ošupané mandle a nasekané vlašské orechy.
Tip k receptu
Podávame so žemľovou knedlou.
Jozef14. 11. 2011
Ingredience
- 8 kuřecích dolních stehýnek
- 1 cibule
- 1 citrón ( šťava a kúra)
- 8 sušených švestek
- 20 sultánek (rozinky)
- 20 mandli
- 8 nasekaných vlašských ořechů
- 100 g kořenové zeleniny
- 50 ml olivového oleje
- 200 ml červeného vína
- 1 lžíce cukru krystal
- 1 lžíce octa
- sůl podle chuti
- 3-4 lžíce másla
- 2-3 lžíce hladké mouky (podle potřeby)
- 3 lžíce švestkových povidel
- po 5 kuličkách pepře a nového kořeni
- 2 bobkové listy
Kategorie
Podobné recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.