Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Sultánky

Sultánky

Přidat na Pinterest
Také pod názvem hrozinky, plody vinné révy. Velmi sladké, suší se především z velkých bobulí (žlutozelených). Bobule projdou pečlivým procesem sušení, kdy se uchovají všechny jedinečné vlastnosti, jako je sladká chuť a charakteristické aroma. Suší se buď přírodně na slunci, nebo chemicky. Poté mají tmavě hnědou barvu a jejich povrch je scvrklý. Obsahují více než 50% cukru, z toho je obsažen i ovocný cukr – fruktóza. Mohou se lišit podle odrůdy vinné révy, ze které byly usušeny, ale všechny obsahují látky napomáhající vylučování škodlivých látek z těla. Rozinky konzumujeme samotné, ale jsou báječnou přísadou do všech sladkých jídel a dokonce je můžeme přidat i pod maso.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Velikonoční tvarohový mazanec

Velikonoční tvarohový mazanec

Jako první dáme rozpustit máslo, aby nám stihlo zchladnout. Z jednoho vejce oddělíme bílek. Nastrouháme si ...

Kuřecí stehýnka po lovecku

Kuřecí stehýnka po lovecku

Do rozohriateho oleja vsypeme cukor a necháme ho skaramelizovať. Potom pridáme nakrájanú cibuľu, koreňovú z...

Tykvovo-jablkový koláč s posýpkou

Tykvovo-jablkový koláč s posýpkou

Tekvicu rozkrojíme, odstránime jadierka, olúpeme a pokrájame na kocky. Jablká olúpeme, odstránime jadrovník...

 Rýžovo-sojové lívanečky s jablečnou směsí

Rýžovo-sojové lívanečky s jablečnou směsí

Uvařenou rýži dáme do misky spolu se sojovým jogurtem a moukou a zamícháme v řídké těsto. Lžičkou klademe n...

Kuskus na sladko

Kuskus na sladko

Kuskus zalijeme vařící vodou. Promícháme, přikryjeme a necháme nabobtnat cca 10 minut. Promícháme s medem....

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Sultánky Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře