Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Tykvovo-jablkový koláč s posýpkou

Tykvovo-jablkový koláč s posýpkou

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 1h 30min
Nutriční hodnoty
4400 kalorií 96.0g cukrů 179.0g tuků 37.0g bílkovin

Příprava

Tekvicu rozkrojíme, odstránime jadierka, olúpeme a pokrájame na kocky. Jablká olúpeme, odstránime jadrovníky a pokrájame približne na rovnaké kúsky ako tekvicu. Do veľkej panvice dáme tekvicu, jablka, krýštalový cukor, korenie a hrozienka. Zakryjeme pokrievkou a za občasného miešania dusíme na strednom plameni asi 15-20 minút, až kým tekvica a jablka nie sú mäkké. Mierne vychladnutú zmes preložíme do zapekacej misy.
Rúru predhrejeme na 180°C. Múku zmiešame s kypriacim práškom a sodou bikarbonou a preosejeme do hlbokej misy. Prstami votrieme na kocky pokrájané studené maslo, až vznikne hrudkovitá zmes. Pridáme hnedý cukor a prstami vypracujeme hrubšiu posýpku.
Posýpku rovnomerne rozložíme na tekvicovo-jablkovú zmes v zapekacej mise a mierne uhladíme. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 45-50 minút, kým sa posypkový povrch nesfarbi dozlatista. Po upečení necháme koláč postáť aspoň 30 minút, až potom ho pokrájame.

Bulb Tip k receptu

Koláč dostane pikantnejšiu chuť ak hrozienka namočíme na niekoľko hodín do calvadosu.


Jozef

26. 07. 2011, Recept navštíven: 2094x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
jablkový dobrý koláč

23. 10. 2016, 19:52

Přidat komentář
hanka
niet čo pokaziť na tomto kolači

hanka 12. 08. 2016, 19:31

Facebook komentáře