Velikonoční tvarohový mazanec
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Jako první dáme rozpustit máslo, aby nám stihlo zchladnout. Z jednoho vejce oddělíme bílek. Nastrouháme si lžičku citronové kůry. Pak si utřeme měkký tvaroh (z papíru, ne z vaničky) s vanilkovým i moučkovým cukrem, s jedním celým vejcem a s jedním žloutkem, se špetkou soli a se lžící rumu. Vmícháme hrozinky a rozpuštěné zchladlé máslo a citronovou kúru. Poté přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a vypracujeme tužší těsto, ze kterého pak vytvarujeme bochánek (můžeme zkusit i dva malé bochánky).
Bochánky položíme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem, nastřihneme je do kříže, potřeme bílkem a posypeme plátkovými mandlemi. Dáme péci do předehřáté trouby. Pečeme při 170 stupních cca 40-45 minut.
Tip k receptu
Kdo má rád, může přidat i kandované ovoce, případně oříšky.
Ajaja10. 04. 2012
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenziŠárka Masláková 29. 03. 2020, 11:53