Velikonoční tvarohový mazanec

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
45min

Celkový čas

1h 5min

Porce


Nutriční hodnoty

2250 kalorií
5.0g cukrů
76.0g tuků
112.0g bílkovin


Příprava

Jako první dáme rozpustit máslo, aby nám stihlo zchladnout. Z jednoho vejce oddělíme bílek. Nastrouháme si lžičku citronové kůry. Pak si utřeme měkký tvaroh (z papíru, ne z vaničky) s vanilkovým i moučkovým cukrem, s jedním celým vejcem a s jedním žloutkem, se špetkou soli a se lžící rumu. Vmícháme hrozinky a rozpuštěné zchladlé máslo a citronovou kúru. Poté přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a vypracujeme tužší těsto, ze kterého pak vytvarujeme bochánek (můžeme zkusit i dva malé bochánky).

Bochánky položíme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem, nastřihneme je do kříže, potřeme bílkem a posypeme plátkovými mandlemi. Dáme péci do předehřáté trouby. Pečeme při 170 stupních cca 40-45 minut.

Tip k receptu

Kdo má rád, může přidat i kandované ovoce, případně oříšky.

přidejte na:
Ajaja

10. 04. 2012

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
velmi dobrý recept
Svetlana 05. 04. 2016, 12:46
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
Tak já měla doma půl kostky droždí a jde to i tak.Jen jsem při zpracování těsta,přidala trošku více mouky. Je výborný.
Šárka Masláková 29. 03. 2020, 11:53