Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Pečivo a produkty domácí pekárny

Pane Bianco

Pane Bianco

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g hrubé mouky, špetka soli, trochu cukru , 1 lžíce olivového oleje, 1/2 balení droždí (kvasnic), špetka oregana, špetka provensálského koření, 300 ml vody, hrstka hrubozrnné soli

Z droždí, cukru a vlažné vody si připravíme kvásek, který spojíme s moukou, poté osolíme, přidáme olivový olej, bylinky a vodu přidáváme podle konzistence těsta tak, aby těsto bylo vláčné, ne tuhé. Po vytvarování těsta do tvaru bochánku nechám...

Slané pečivo

Slané pečivo

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g strouhaného sýra, 210 g polohrubé mouky, 150 g másla, 6 lžic polotučného mléka, 1 slepičí vejce, 1/2 lžičky grilovacího koření, 1/2 lžičky kmínu, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky sezamu

Ke strouhanému sýru přidáme všechny přísady vyjma vajíčka a koření. Vypracujeme těsto, zabalíme a necháme odležet v chladnu. Na pomoučněném válu rozválíme plát silný necelého půl centimetru a potřeme vajíčkem rozšlehaným se lžící vody. Posypeme k...

Křehké rohlíčky

Křehké rohlíčky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hladké mouky, 30 g cukru moučka, 30 g másla, 3 lžíce polotučného mléka, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 1 slepičí vejce

Na vál dáme mouku, cukr, máslo, uděláme důlek, přidáme mléko a 1 prášek do pečiva. Vypracujeme těsto, ze kterého utvoříme malé rohlíčky. Dáme je na vymaštěný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a v dobře vyhřáté troubě pečeme cca 20 minut.

Chleba bez hnětení a bez pekárny

Chleba bez hnětení a bez pekárny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrnečky hladké mouky, 1,5 lžičky sušeného droždí , 2 lžičky soli, 1 lžička kmínu (drceného nebo celého), 1,5 hrnečku vody

Smícháme ve velké míse mouku, sušené droždí, sůl a kmín. Do takto zamíchané směsi přilijeme vlažnou vodu a mícháme, až se vše spojí. Množství vody je třeba upravit podle toho, jak se daří suché směsi s ní spojit, takže jí může být méně, ale i o ně...

Chléb z podmáslí

Chléb z podmáslí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml vlažného mléka, 1/2 kostky droždí, 1 lžička cukru, 250 g hladké mouky, 150 g žitné mouky, 2 lžičky soli, 200-250 ml podmáslí

Mléko, cukr a droždí smícháme s 1 lžící žitné mouky. Necháme vzejít kvásek. Jakmile se zdvojnásobí, promícháme s ostatními ingrediencemi. Přičemž podmáslí za stálého mícháni zlehka ohřát a poté postupně přilévat k těstu. Těsto musí být měkké a sou...

Kynutý skořicovo - cukrový chlebíček

Kynutý skořicovo - cukrový chlebíček

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 100 ml mléka, 50 ml vody, 2 vejce, 60 g rozpuštěného másla, špetka soli, 390 g polohrubé mouky, 50 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 1/2 kostky droždí (21 g), Náplň: 50 g rozpuštěného másla, 100 g cukru krystal, lžíce skořice

Do nádoby pekárny vložíme suroviny na těsto v uvedeném pořadí a zapneme program na těsto. Po ukončení programu vykynuté těsto rozválíme na velký obdélník a potřeme rozpuštěným máslem. Hustě posypeme krystalovým cukrem a skořicí. Obdélník těsta na...

Bulky ze staršího chleba

Bulky ze staršího chleba

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 krajíc chleba silný asi 2 cm, 400 ml vody, 2 zarovnané lžičky soli, 2 zarovnané lžičky cukru krupice, 2 lžíce slunečnicového oleje, 250 g hladké mouky, 250 g celozrnné špaldové mouky, 1/2 balení čerstvého droždí , 1 lžička drceného kmínu, kmín, hrubozrnná sůl a ovesné vločky na posyp

Chleba nalámeme na kousky, zalijeme asi 200 ml vody a ponorným mixérem rozmixujeme na kaši. Do nádoby pekárny nalijeme zbývající množství vody, přidáme rozmixovaný chléb, olej, sůl, cukr, drcený kmín, obě mouky a droždí. Zapneme program na těsto. ...

Olivovo - máslové rozetky

Olivovo - máslové rozetky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

230 ml vody, 65 ml olivového oleje, 50 g změklého másla, 1 lžička cukru krupice, 1,5 lžičky soli, 450 g hladké mouky, 1 sáček instantní droždí, mléko na potření a mák nebo sezam na posypání

Všechny suroviny na těsto v uvedeném pořadí vložíme do nádoby pekárny. Nastavíme program na těsto. Po ukončení programu těsto prohněteme a rozdělíme na 10 - 12 stejných kousků. Z každého kousku utvoříme hladkou kuličku, kuličky naklademe na plech...

Italská focaccia s olivami a rozmarýnem

Italská focaccia s olivami a rozmarýnem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml vody, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička cukru krupice, 1 lžička soli, 500 g hladké mouky, 25 g droždí, Na potření: 5 lžic olivového oleje, Na posyp: hrst černých oliv, několik snítek čerstvého rozmarýnu, hrubozrnná sůl

Do nádoby pekárny nalijeme vodu, 2 lžíce olivového oleje, přidáme cukr, sůl, mouku a nakonec nadrobíme droždí. Zapneme program na těsto. Vykynuté těsto rozdělíme na 5 stejných dílků. Z každého dílku uděláme kuličku a tu pak rozválíme na placku, a...

Hamburgerové bulky

Hamburgerové bulky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml vody, 1 lžička cukru krupice, 1 lžička soli, 2 lžíce změklého másla, 3 lžíce sušeného mléka, 375 g hladké mouky, 1 sáček sušeného droždí, vejce nebo trochu kondenzovaného mléka na potření, sezamová semínka na posyp

Do nádoby pekárny nalijeme vodu, přidáme cukr, sůl, změklé máslo, sušené mléko, mouku a nakonec droždí. Zapneme program na těsto. Vykynuté těsto rozdělíme na 12 dílků a z každého dílku utvoříme kuličku. Kuličky přendáme na plech, každou lehce sp...

Tvarohové šátečky z těsta ze zakysané smetany

Tvarohové šátečky z těsta ze zakysané smetany

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 150 ml mléka, 1 žloutek, 190 g zakysané smetany, 2 lžíce rumu, 200 g hrubé mouky, špetka soli, 300 g hladké mouky, 100 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžička nastrouhané citronové kůry, 1/2 kostky droždí (20 g), Náplň: 500 g měkkého tvarohu, 1 žloutek, 1 sáček vanilkového cukru, 2 - 3 lžíce cukru moučka, 2 lžíce rumu, 1 lžička strouhané citronové kůry, hrst rozinek, Na potření šátečků: 1 vejce, 1 lžíce rumu

Do nádoby pekárny vložíme suroviny na těsto v uvedeném pořadí a spustíme program na těsto. Na náplň rozmícháme tvaroh s oběma cukry, žloutkem, citronovou kůrou a rumem a nakonec přidáme propláchnuté okapané rozinky. Vykynuté těsto vyválíme, nakr...

Chlebík se špenátem, ořechy a balkánským sýrem

Chlebík se špenátem, ořechy a balkánským sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 100 g čerstvých špenátových listů, 180 ml vody, 1 rozšlehané vejce, 50 g balkánského sýra, 1 lžička soli, 1 lžička cukru krupice, 1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku, 450 g hladké mouky, 1 sáček instantního droždí, 3 lžíce nahrubo drcených vlašských ořechů

Cibuli nakrájíme na malé kostičky a na oleji ji osmažíme dozlatova. Pak na pánev přisypeme špenátové listy, promícháme, odstavíme, přiklopíme pokličkou a necháme 5 minut. Pak odklopíme, znovu promícháme a necháme vychladnout. Do nádoby pekárny dá...

Buchtová bábovka

Buchtová bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml mléka, 100 g rozpuštěné Hery, 1 vejce, lžíce rumu, špetka soli, 550 g polohrubé mouky, 120 g cukru krupice, 3/4 balení droždí (30 g), Náplň: tvarohová, maková, kakaová, ořechová, povidla, jablka...

Do nádoby domácí pekárny dáme suroviny podle uvedeného pořadí a nastavíme program na těsto. Vykynuté těsto rozdělíme na tolik dílů, kolik máme náplní. Každý díl těsta rozdělíme na stejně velké kousíčky, které zploštíme na placičku, do středu dá...

Velikonoční tvarohový mazanec

Velikonoční tvarohový mazanec

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g másla, 250 g hladké mouky, 250 g měkkého tvarohu, 2 vejce, 1 lžička citronové kůry, 70 g cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 1 balení prášku do pečiva, špetka soli, 1-2 hrsti sultánek, 1 hrst plátkových mandlí, 1 lžíce rumu

Jako první dáme rozpustit máslo, aby nám stihlo zchladnout. Z jednoho vejce oddělíme bílek. Nastrouháme si lžičku citronové kůry. Pak si utřeme měkký tvaroh (z papíru, ne z vaničky) s vanilkovým i moučkovým cukrem, s jedním celým vejcem a s jedním...

Kynutí ptáčci ze smetanového těsta

Kynutí ptáčci ze smetanového těsta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

220 ml smetany, 120 g rozpuštěného másla, 3 žloutky, 3 lžíce rumu, špetka soli, 500 g polohrubé mouky, 100 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 30 g droždí , 100 g rozinek, 50 g kandovaných jahod, Na ozdobu: hřebíček, několik mandlí, 1 žloutek na potření ptáčků

Do nádoby pekárny vložíme suroviny v uvedeném pořadí. Kandované jahody překrájíme na menší kousky. Zapneme program na těsto. Po vykynutí těsto rozkrájíme na menší dílky. Z každého dílku uděláme váleček na jednom konci malinko silnější (to bude h...

Velikonoční růžičkový koláč s medovou polevou

Velikonoční růžičkový koláč s medovou polevou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml mléka, 80 g másla + 80 g na potření těsta, 1 vejce, špetka soli, 500 g polohrubé mouky, 100 g cukru krupice, 30 g droždí , 2 hrsti rozinek, 2 hrsti sušeného ovoce (třešně, borůvky, brusinky,...), skořice, asi 4 lžíce medu, 2 lžíce rumu, lžička citronové kůry

Do nádoby pekárny nalijeme mléko, rozpuštěných 80 g másla, přidáme vejce, sůl, mouku, cukr, citronovou kůru a droždí. Zapneme program na těsto. Vykynuté těsto rozválíme na obdélník. 80 g másla necháme rozehřát a rozválené těsto s ním potřeme. Roz...

Sladké loupáčky s medem

Sladké loupáčky s medem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml mléka, 1 žloutek, 2 lžíce rozehřáté Hery, malá špetka soli, 5-6 lžic medu, 520 g hladké mouky, 1/2 kostky droždí (20 g), 1 vejce na potření, mák na posyp

Do pekárny vlijeme mléko, přidáme žloutek, rozpuštěnou Heru, malou špetku soli, med (máme-li med zcukernatělý, musíme ho předem trošku rozehřát, aby se rovnoměrně zapracoval do těsta). Přisypeme mouku a navrch nadrobíme droždí. Zapneme program "...

Slunečnicový chléb se sýrem z domácí pekárny

Slunečnicový chléb se sýrem z domácí pekárny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 dcl vody, 2 lžíce olivového oleje, 2,5 lžičky soli, 1 hrst kmínu, 1 hrst oregana, 2 hrsti lněného semínka, 60 dkg hladké mouky, 2 lžičky cukru moučka, 0,5 balení droždí, 2 hrsti slunečnicového semínka, 15 dkg eidamu

Do pekárny nalijeme 4 dcl vlažné vody a olej. Přidáme sůl, kmín, oregáno a lněné semínka. Nasypeme mouku, cukr a přidáme půlku droždí (pokud máme sušené, tak dvě lžičky). Zapneme program 1 (basic) a ve chvíli, kdy časovač ukazuje 2:17, přidáme do...

Chleboví šneci s cibulovou náplní podle Apetitu

Chleboví šneci s cibulovou náplní podle Apetitu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml vody, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička soli, 350 g hladké mouky, 150 g špaldové mouky, 1 lžička cukru krupice, 20 g droždí, Náplň: 250 g červené cibule, 250 g cukety, 50 g černých oliv (použila jsem zelené), petrželka, pažitka, sůl, pepř

Do nádoby pekárny nalijeme vodu, olej, přidáme sůl, obě mouky, cukr a droždí. Necháme proběhnout program na těsto. V pánvi rozehřejte máslo, nasypeme nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme nakrájenou cuketu na tenké plátky a spolu osmažíme. Pak př...

Jablečné lokýnky podle doktora

Jablečné lokýnky podle doktora

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml mléka, 80 g másla, špetka soli, 50 g oloupaných mletých mandlí, 460 g hladké mouky, 80 g cukru krupice, 1/2 lžičky skořice, 1 sáček instantního droždí, 3-4 větší jablka na náplň, 1 vejce na potření

Do nádoby pekárny vložíme mléko, rozehřáté máslo, špetku soli, mandle, mouku, cukr, skořici a droždí. Necháme proběhnout program na těsto. Hotové vykynuté těsto propracujeme a rozdělíme na stejné dílky, které prsty roztáhneme do obdélníčků. Jabl...

Dalamánkové bagetky

Dalamánkové bagetky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

280 ml vody, 60 ml olivového oleje, 2 rovné lžičky cukru , 2 rovné lžičky soli, lžička drceného kmínu, 100 g celozrnné špaldové mouky, 400 g hladké mouky, 25 g droždí , 1 vejce na potření, semínka na posypání (sezam, mák, kmín, mohou být i jemné ovesné vločky), 2 lžíce instantní směsi na bramborák

Do nádoby pekárny nalijeme vodu a olej, přidáme cukr, sůl, kmín, směs na bramborák, obě mouky a nakonec rozdrobíme droždí. Nastavíme program na těsto. Po ukončení programu těsto přendáme na pracovní plochu a rozdělíme na 10 dílků. Z každého vyt...

Rillons z domácí pekárny

Rillons z domácí pekárny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g prorostlého bůčku, sůl, pepř, sklenka bílého vína, 1/2 bobkového listu, 2 kuličky nového koření, 1 snítka tymiánu

Bůček nakrájíme na kostky (2 - 3 cm), osolíme, opepříme , důkladně promícháme a zalijeme vínem. Necháme přes noc uležet v chladu. Druhý den maso i s vinným nálevem přendáme do pekárny a zapneme program Pečení. Po ukončení programu ho zapneme ješ...

Voňavý vločkový chleba

Voňavý vločkový chleba

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml vody, 2 lžíce tmavého octa balsamico, 1 lžíce olivového oleje, 2 lžičky soli, 2 lžičky cukru krupice, 2 lžičky drceného kmínu, 300 g hladké mouky, 110 g žitné mouky, 100 g ovesných vloček, 1 sáček instantního droždí

Suroviny v uvedeném pořadí vložíme do pekárny, nastavíme program těsto a necháme ho vykynout. Z vykynutého těsta zformujeme podlouhlou šišku, položíme na plech a necháme ještě asi 30 minut kynout. Použijeme-li chlebovou ošatku, zformujeme bochán...

Rychlá veka z domácí pekárny

Rychlá veka z domácí pekárny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hladké mouky, 250-300 ml vlažné vody, 2 lžička soli, 3 lžíce olivového oleje, 30 g droždí

Do domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme hladkou mouku, sůl, olivový olej a rozdrobíme droždí. Zapneme program těsto a necháme zpracovat těsto. Mezitím si formu na srnčí hřbet vyložíme pečícím papírem. Jakmile je těsto hotové, přesuneme jej do for...

Šunkoví šneci

Šunkoví šneci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 200 g sendvičové šunky, 2 svazky jarní cibulky, troška sezamového semínka

Těsto rozválíme, poklademe šunkou a posypeme nadrobno nakrájenou cibulkou. Vše pevně zarolujeme jako roládu. Závin potřeme vodou a posypeme semínky. Těsto nakrájíme na 3 cm vysoké kotoučky. Kotoučky poklademe na plech vyložený pečícím papírem a je...

stránka: