Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Buchtová bábovka

Obtížnost Čas přípravy
50min
Čas vaření Celkový čas Porce
50min 1h 40min
Nutriční hodnoty
2655 kalorií 0.0g cukrů 86.0g tuků 55.0g bílkovin

Příprava

Do nádoby domácí pekárny dáme suroviny podle uvedeného pořadí a nastavíme program na těsto.
Vykynuté těsto rozdělíme na tolik dílů, kolik máme náplní.
Každý díl těsta rozdělíme na stejně velké kousíčky, které zploštíme na placičku, do středu dáme kousek náplně a placičku zabalíme do malé buchtičky.
Velkou formu na bábovku vymastíme tukem a naskládáme do ní připravené buchtičky.
Necháme je ještě 15 minut kynout, pak formu vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 50 - 60 minut.

Bulb Tip k receptu

Bábovku můžeme naplnit třeba jen dvěma druhy náplně, ale čím více náplní použijeme, tím bude bábovka chutnější.
Já jsem plnila sedmi druhy - tvarohovou, makovou, kakaovou, ořechovou, perníkovou náplní, povidly a strouhanými jablky.
Kakaová náplň: kousek másla utřeme s moučkovým cukrem a kakaovým práškem.
Ořechová: strouhané ořechy osladíme, přidáme trochu mléka a krátce povaříme. Odstavíme a přidáme špetku skořice a lžíci rumu.
Perníková: strouhaný perník trochu přisladíme a promícháme s trochou mléka. Přidáme lžíci rumu.


Přidat na Pinterest
Angel 666

20. 04. 2012, Recept navštíven: 2450x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
ešte som sa takouto babovkou nestretla

07. 10. 2015, 10:29

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
zaujímava babovka

23. 10. 2015, 10:24

planeta
Restaurant_star
nyní již používám do bábovek jen třtinový cukr
Přidané ingredience: třtinový cukr

29. 02. 2016, 17:55

Přidat komentář
Sonia005
Tady má někdo hodně času :-) Krásná

Sonia005 21. 04. 2012, 12:31

Facebook komentáře