Buchtová bábovka
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Do nádoby domácí pekárny dáme suroviny podle uvedeného pořadí a nastavíme program na těsto.
Vykynuté těsto rozdělíme na tolik dílů, kolik máme náplní.
Každý díl těsta rozdělíme na stejně velké kousíčky, které zploštíme na placičku, do středu dáme kousek náplně a placičku zabalíme do malé buchtičky.
Velkou formu na bábovku vymastíme tukem a naskládáme do ní připravené buchtičky.
Necháme je ještě 15 minut kynout, pak formu vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 50 - 60 minut.
Tip k receptu
Bábovku můžeme naplnit třeba jen dvěma druhy náplně, ale čím více náplní použijeme, tím bude bábovka chutnější.
Já jsem plnila sedmi druhy - tvarohovou, makovou, kakaovou, ořechovou, perníkovou náplní, povidly a strouhanými jablky.
Kakaová náplň: kousek másla utřeme s moučkovým cukrem a kakaovým práškem.
Ořechová: strouhané ořechy osladíme, přidáme trochu mléka a krátce povaříme. Odstavíme a přidáme špetku skořice a lžíci rumu.
Perníková: strouhaný perník trochu přisladíme a promícháme s trochou mléka. Přidáme lžíci rumu.
20. 04. 2012