Piškotová bábovka s citrónovou polevou
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
40min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
3990
kalorií
9.0g
cukrů
154.0g
tuků
70.0g
bílkovin
Příprava
Změklé máslo utřeme s 250 g cukru, pak vetřeme 4 žloutky. Mouku smícháme s práškem do pečiva a citrónovou kůrou. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Do pěny pomalu zapracováváme mouku, sníh z bílků a vlažné mléko. Vlijeme do vysypané formy a pečeme cca 40 minut při 170 °C.
Po vyklopení polijeme bábovku citrónovou polevou, kterou utřeme z cukru moučka, citrónové šťávy a vody.
28. 04. 2009
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
Přidané ingredience: ořechy
planeta 17. 01. 2015, 07:14

dušanka 12. 10. 2016, 19:47

katka16031 15. 05. 2017, 20:27

majka 19. 09. 2017, 13:57

hanka 10. 09. 2020, 00:07

palino 20. 09. 2020, 00:20
Komentáře
Přidat komentář© 2021, Railsformers, s.r.o.
veerac 07. 02. 2010, 23:32
Jana 11. 12. 2010, 08:51
veerac 15. 12. 2010, 20:13
Katka 28. 02. 2011, 20:42
veerac 28. 02. 2011, 21:25
Jana 10. 09. 2012, 17:22