Piškotová bábovka s citrónovou polevou
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
40min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
3990
kalorií
9.0g
cukrů
154.0g
tuků
70.0g
bílkovin
Příprava
Změklé máslo utřeme s 250 g cukru, pak vetřeme 4 žloutky. Mouku smícháme s práškem do pečiva a citrónovou kůrou. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Do pěny pomalu zapracováváme mouku, sníh z bílků a vlažné mléko. Vlijeme do vysypané formy a pečeme cca 40 minut při 170 °C.
Po vyklopení polijeme bábovku citrónovou polevou, kterou utřeme z cukru moučka, citrónové šťávy a vody.
28. 04. 2009
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: ořechy
planeta 17. 01. 2015, 08:14
© 2024, Railsformers s.r.o.