Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Piškotová bábovka s citrónovou polevou

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 20min , Čas vaření: 40min
Celkový čas: 1h 0min , porce

3990 kalorií, 9.0g cukrů, 154.0g tuků, 70.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Změklé máslo utřeme s 250 g cukru, pak vetřeme 4 žloutky. Mouku smícháme s práškem do pečiva a citrónovou kůrou. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Do pěny pomalu zapracováváme mouku, sníh z bílků a vlažné mléko. Vlijeme do vysypané formy a pečeme cca 40 minut při 170 °C.
Po vyklopení polijeme bábovku citrónovou polevou, kterou utřeme z cukru moučka, citrónové šťávy a vody.

Zuzana Mellenová

28. 04. 2009, Recept navštíven: 5327x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Piškotová bábovka s citrónovou polevou

Piškotová bábovka s citrónovou polevou

Změklé máslo utřeme s 250 g cukru, pak vetřeme 4 žloutky. Mouku smícháme s práškem do pečiva a citrónovou k...

Piškotová bábovka

Piškotová bábovka

Cukr smícháme s vejci a vyšleháme do pěny, do které vmícháme polohrubou mouku. Polovinu vzniklého těsta nal...

Zobrazit všechny podobné recepty k Piškotová bábovka s citrónovou polevou Link-arrow

Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
takovou to bábovku také dělávám podobně jak je psáno v receptu, formu vysypávám drcenými ořechy
Přidané ingredience: ořechy

17. 01. 2015, 07:14

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
babovka dobrá

12. 10. 2016, 19:47

Přidat komentář
veerac
Řekla bych, že je to spíše třená bábovka než piškotová.

veerac 07. 02. 2010, 23:32

Thumb
Recept měl minulý víkend velký úspěch, dnes jdu péct znovu... :-) Díky!

Jana 11. 12. 2010, 08:51

veerac
...a neni příliš sladká?

veerac 15. 12. 2010, 20:13

Thumb
Upekla jsem a byla výborná i po 2 dnech,stále jako čerstvá,..jen poleva se nepovedla,byla jak sirup.Prý se musí přidat horká voda-vyzkouším příště.

Katka 28. 02. 2011, 20:42

veerac
Poleva se musí docela dlouho třít a potom je hustá a lesklá.

veerac 28. 02. 2011, 21:25

Thumb
babovka vypada krasne jestli tak i chutna tak je to ok

Jana 10. 09. 2012, 17:22

Facebook komentáře