Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Piškotová bábovka s citrónovou polevou

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 1h 0min
Nutriční hodnoty
3990 kalorií 9.0g cukrů 154.0g tuků 70.0g bílkovin

Příprava

Změklé máslo utřeme s 250 g cukru, pak vetřeme 4 žloutky. Mouku smícháme s práškem do pečiva a citrónovou kůrou. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Do pěny pomalu zapracováváme mouku, sníh z bílků a vlažné mléko. Vlijeme do vysypané formy a pečeme cca 40 minut při 170 °C.
Po vyklopení polijeme bábovku citrónovou polevou, kterou utřeme z cukru moučka, citrónové šťávy a vody.


Přidat na Pinterest
Zuzana Mellenová

28. 04. 2009, Recept navštíven: 5644x


Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
takovou to bábovku také dělávám podobně jak je psáno v receptu, formu vysypávám drcenými ořechy
Přidané ingredience: ořechy

17. 01. 2015, 07:14

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
babovka dobrá

12. 10. 2016, 19:47

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vydarená bábovka, velmi dobrá

15. 05. 2017, 20:27

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
bábovka chuťovo dobrá

19. 09. 2017, 13:57

Přidat komentář
veerac
Řekla bych, že je to spíše třená bábovka než piškotová.

veerac 07. 02. 2010, 23:32

Thumb
Recept měl minulý víkend velký úspěch, dnes jdu péct znovu... :-) Díky!

Jana 11. 12. 2010, 08:51

veerac
...a neni příliš sladká?

veerac 15. 12. 2010, 20:13

Thumb
Upekla jsem a byla výborná i po 2 dnech,stále jako čerstvá,..jen poleva se nepovedla,byla jak sirup.Prý se musí přidat horká voda-vyzkouším příště.

Katka 28. 02. 2011, 20:42

veerac
Poleva se musí docela dlouho třít a potom je hustá a lesklá.

veerac 28. 02. 2011, 21:25

Thumb
babovka vypada krasne jestli tak i chutna tak je to ok

Jana 10. 09. 2012, 17:22

Facebook komentáře