Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Tvarohové šátečky z těsta ze zakysané smetany

Obtížnost Čas přípravy
45min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 1h 5min
Nutriční hodnoty
2688 kalorií 6.0g cukrů 28.0g tuků 149.0g bílkovin

Příprava

Do nádoby pekárny vložíme suroviny na těsto v uvedeném pořadí a spustíme program na těsto.
Na náplň rozmícháme tvaroh s oběma cukry, žloutkem, citronovou kůrou a rumem a nakonec přidáme propláchnuté okapané rozinky.
Vykynuté těsto vyválíme, nakrájíme na pravidelné čtverečky o straně asi 4 cm. Do středu každého čtverečku dáme lžičku náplně a utvoříme šáteček tak, že všechny čtyři kraje zmáčkneme do středu.
Šátečky naskládáme na plech, potřeme vejcem rozšlehaným s rumem a necháme ještě asi 10 minut dokynout.
Pečeme při 180°C asi 15 minut dozlatova. Hotové necháme vychladnout a před podáváním cukrujeme.
Z této dávky těsta je asi 84 malých šátečků.

Bulb Tip k receptu

Nám chutná raději tvaroh z vaničky než pozlátkový v kostce. Vaničkový je ale většinou moc řídký.
A tak než tvaroh použiju, přendám ho z vaničky do čisté utěrky, zavážu do uzlíku a nechám zavěšený nad mísou asi 2 hodiny vykapat. Přebytečná syrovátka odkape a tvaroh je pak pěkně hustý.


Přidat na Pinterest
Angel 666

17. 05. 2012, Recept navštíven: 22119x


Přidat recenzi
slavuska
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Výborné, jen se po nich zaprášilo

25. 12. 2012, 01:03

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
naozaj su vyborne

07. 10. 2015, 10:28

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vynikajuce su

16. 08. 2016, 20:02

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi velmi dobre

26. 08. 2016, 19:44

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobre chutovo

03. 09. 2016, 18:46

pavlinf
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vypadají lákavě,musím vyzkoušet.

17. 05. 2017, 09:58

Přidat komentář
pavlinf
výborné doporučuji

pavlinf 02. 08. 2016, 12:21

Facebook komentáře