Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Chlebík se špenátem, ořechy a balkánským sýrem

Obtížnost Čas přípravy
2h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
50min 2h 50min
Nutriční hodnoty
2100 kalorií 10.0g cukrů 50.0g tuků 69.0g bílkovin

Příprava

Cibuli nakrájíme na malé kostičky a na oleji ji osmažíme dozlatova. Pak na pánev přisypeme špenátové listy, promícháme, odstavíme, přiklopíme pokličkou a necháme 5 minut. Pak odklopíme, znovu promícháme a necháme vychladnout.
Do nádoby pekárny dáme vodu, vejce, připravenou špenátovou směs, nadrobíme sýr, dáme sůl, cukr, muškátový oříšek, mouku a nakonec droždí. Zapneme program na těsto. Asi po 15 minutách přisypeme ořechy.
Když je těsto hotové, vyklopíme ho, propracujeme a přeložíme do ošatky na kynutí chleba a necháme ho ještě 20 minut kynout.
Po této době těsto vyklopíme z ošatky na plech a vložíme ho do trouby, kterou jsme předehřáli na 230°C. Po 10 minutách teplotu snížíme na 180°C a dopékáme asi ještě 40 - 45 minut.
Když nemáme ošatku na kynutí těsta, vytvarujeme z těsta bochník a ten na plechu necháme kynout.

Bulb Tip k receptu

Špenát a cibule se při hnětení těsta úplně rozpadnou. Hotové těsto je sice zelené, ale upečený chleba už, kupodivu, zelený není. Kůrka je krásně křupavá a chleba je pěkně nadýchaný.


Přidat na Pinterest
Angel 666

16. 05. 2012, Recept navštíven: 1713x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborný domáci chlebík

07. 10. 2015, 10:29

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept je velmi dobrý

19. 12. 2016, 21:19

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chlebík je chuťovo vyborný

03. 01. 2017, 20:59

hanka
Restaurant_star Restaurant_star
dobrá rychlovka

02. 02. 2017, 11:38

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star
celkom dobré a jednoduché

07. 03. 2017, 20:16

Přidat komentář

Facebook komentáře