Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Instantní droždí

Instantní droždí

Přidat na Pinterest

Dehydrovaný výrobek ve formě krystalků, používaný na kypření těst. Balené je v sáčcích a dávkuje se přibližně v množství 1 - 2 % na hmotnost použité mouky. To znamená, že použijete-li 500g mouky, přidáte 5 - 10 g sušeného instantního droždí. Výhodou je jeho praktické použití a skladování, dlouhá trvalivost a minimální stopy specifické chuti po kvasnicích. Mezi nejkvalitnější se řadí francouzské droždí, které se používá i při profesionální výrobě pekárenských výrobků jako jsou bagety, briošky, croisanty, vánočky apodobně. Je vhodné i pro použití v domácí pekárně a do bezlepkového pečiva.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Olivové chlebové housky

Olivové chlebové housky

Mouku prosyjeme do mísy, přidáme droždí a sůl (obě ve vzdálenosti od sebe) a přilijeme 200 ml vody. Zpracuj...

Tvarohové briošky s ořechy

Tvarohové briošky s ořechy

Máslo studené z lednice nakrájíme na kostky a poté je s pomocí kuchyňského robota vyšleháme na jemno. Dáme ...

Česnekové těsto na pizzu

Česnekové těsto na pizzu

Z vlažného mléka, cukru, droždí a dvou lžic mouky vypracujeme hladkou směs. Necháme 10 minut odstát. Poté...

Pečená zimní zelenina

Pečená zimní zelenina

Zeleninu očistíme a nakrájíme na hranolky. Dýni neloupeme, pouze odstraníme vnitřek se semínky. Červenou ře...

Kynuté houskové knedlíky

Kynuté houskové knedlíky

Smícháme dvě lžičky vlažného mléka, droždí, cukr a necháme 5 minut v teple. Mezitím si smícháme zbylé vla...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Instantní droždí Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře