Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Tvarohové briošky s ořechy

Obtížnost Čas přípravy
0min
Čas vaření Celkový čas Porce
0min 0min
Nutriční hodnoty
5012 kalorií 9.0g cukrů 368.0g tuků 136.0g bílkovin

Příprava

Máslo studené z lednice nakrájíme na kostky a poté je s pomocí kuchyňského robota vyšleháme na jemno. Dáme ho opět do lednice.
Sáček sušeného droždí smícháme se lžící cukru a trochou vlažné vody (asi 60 ml) a necháme vzejít kvásek. Trvá to tak 10 minut.
Mouku smícháme se solí a muškátovým oříškem, přidáme také lískové ořechy, pokud jsme je namleli na prášek.
Do kvásku zašleháme zbytek cukru, tvaroh a 5 vajec. Pak po lžících zapracováváme mouku. Nakonec pomocí robotu zapracujeme i tuhé máslo. Robot necháme pracovat tak dlouho, až nebudou vidět kousky másla.
Nyní dáme těsto do lednice – použijeme „studené kynutí“. Necháme v lednici tak 4 hodiny (někdy stačí i dvě hodiny).
Vyložíme formičky na briošky – můžeme použít formičky na crème brûlée – pečícím papírem a rozdělíme do nich těsto až po okraj. Potřeme zbylým vejcem a pečeme podle velikosti asi 45 minut na 170 °C. Pokud začnou příliš rychle hnědnout, přikryjeme je alobalem.

Bulb Tip k receptu

Tvaroh použijeme ten měkký ve vaničce. Lískové oříšky můžeme namlít najemno, nebo nakrájet nahrubo – jak chceme.


Přidat na Pinterest
sonizna

16. 02. 2016, Recept navštíven: 630x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi chutné

16. 02. 2016, 13:12

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborne briošky

01. 05. 2016, 17:58

Přidat komentář

Facebook komentáře