Chléb z podmáslí
Obtížnost
Čas přípravy
1h 30min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
2h 30min
Porce
Nutriční hodnoty
1500
kalorií
11.0g
cukrů
8.0g
tuků
44.0g
bílkovin
Příprava
Mléko, cukr a droždí smícháme s 1 lžící žitné mouky. Necháme vzejít kvásek. Jakmile se zdvojnásobí, promícháme s ostatními ingrediencemi. Přičemž podmáslí za stálého mícháni zlehka ohřát a poté postupně přilévat k těstu. Těsto musí být měkké a soudržné. Necháme na teplém místě kynout asi 1 hodinu. Poté vložíme na plech a vytvoříme zvlhčenýma rukama bochánek, který necháme ještě 30 minut na plechu kynout. Potřeme slanou vodou a nařízneme vrch chleba, aby nám z něj mohla unikat pára. Pečeme při 250°C asi 1 hodinu. Po chvilce vždy potíírat slanou vodou. Pokud je na poklepání dutý, je chléb hotov. Necháme vychladnout a můžeme podávat s naší oblíbenou pomazánkou
Sonia00503. 09. 2012
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.