Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Chléb z podmáslí

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 1h 30min , Čas vaření: 1h 0min
Celkový čas: 2h 30min , porce

1500 kalorií, 11.0g cukrů, 8.0g tuků, 44.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Mléko, cukr a droždí smícháme s 1 lžící žitné mouky. Necháme vzejít kvásek. Jakmile se zdvojnásobí, promícháme s ostatními ingrediencemi. Přičemž podmáslí za stálého mícháni zlehka ohřát a poté postupně přilévat k těstu. Těsto musí být měkké a soudržné. Necháme na teplém místě kynout asi 1 hodinu. Poté vložíme na plech a vytvoříme zvlhčenýma rukama bochánek, který necháme ještě 30 minut na plechu kynout. Potřeme slanou vodou a nařízneme vrch chleba, aby nám z něj mohla unikat pára. Pečeme při 250°C asi 1 hodinu. Po chvilce vždy potíírat slanou vodou. Pokud je na poklepání dutý, je chléb hotov. Necháme vychladnout a můžeme podávat s naší oblíbenou pomazánkou

Sonia005

03. 09. 2012, Recept navštíven: 3275x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Chléb z podmáslí

Chléb z podmáslí

Mléko, cukr a droždí smícháme s 1 lžící žitné mouky. Necháme vzejít kvásek. Jakmile se zdvojnásobí, promích...

Zobrazit všechny podobné recepty k Chléb z podmáslí Link-arrow

Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrý recept

02. 10. 2015, 15:04

Přidat komentář

Facebook komentáře