Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Chléb z podmáslí

Obtížnost Čas přípravy
1h 30min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 2h 30min
Nutriční hodnoty
1500 kalorií 11.0g cukrů 8.0g tuků 44.0g bílkovin

Příprava

Mléko, cukr a droždí smícháme s 1 lžící žitné mouky. Necháme vzejít kvásek. Jakmile se zdvojnásobí, promícháme s ostatními ingrediencemi. Přičemž podmáslí za stálého mícháni zlehka ohřát a poté postupně přilévat k těstu. Těsto musí být měkké a soudržné. Necháme na teplém místě kynout asi 1 hodinu. Poté vložíme na plech a vytvoříme zvlhčenýma rukama bochánek, který necháme ještě 30 minut na plechu kynout. Potřeme slanou vodou a nařízneme vrch chleba, aby nám z něj mohla unikat pára. Pečeme při 250°C asi 1 hodinu. Po chvilce vždy potíírat slanou vodou. Pokud je na poklepání dutý, je chléb hotov. Necháme vychladnout a můžeme podávat s naší oblíbenou pomazánkou


Přidat na Pinterest
Sonia005

03. 09. 2012, Recept navštíven: 3756x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrý recept

02. 10. 2015, 15:04

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chlieb chutí vynikajuco

19. 12. 2016, 20:52

Přidat komentář

Facebook komentáře