Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Podmáslí

Podmáslí

Přidat na Pinterest
Podobně jako melasa při výrobě cukru, je podmáslí v podstatě tou zbytkovou látkou při stloukání mléka na máslo. Dnes je v obchodech k dostání ve formě kysaného výrobku, kdy musí projít procesem kvašení, čímž získává svou charakteristickou kyselou a mírně š´tiplavou chuť. Nemusíme jej konzumovat samotné, pomocí podmáslí se dá vytvořit osvěžující nápoj, kdy do vychlazeného podmáslí rozmixujeme ovoce. Obsahuje velké množství mléčných bílkovin, a ačkoliv má jen 0,5% tuku, prospívá našemu tělu více než upravené nízkotučné mléko. Dále je zdrojem vápníku a lecitin, který udržuje fit naši nervovou soustavu. Podmáslí uplatníme i při výrobě těsta nejrůznějších moučníků.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Brambory pečené ve slupce se slaninou, cibulí a majoránkou

Brambory pečené ve slupce se slaninou, cibulí a majoránkou

Brambory ve slupce vaříme 10 minut ve vodě. Poté je dáme do pekáče, pomažeme sádlem a pečeme 30 minut na ...

Kuře pečené v podmáslí

Kuře pečené v podmáslí

Kuře omyjeme, osolíme a opepříme zvenku i zevnitř. Citrón oloupeme tak, aby na něm nezbyla žádná bílá slup...

Malinové sušenky

Malinové sušenky

Smícháme máslo a prášek do pečiva. Přidáme cukr a studené máslo. Co nejrychleji z této směsi vypracujeme dr...

Bylinkový koktejl

Bylinkový koktejl

Do mixéru vlijeme podmáslí přidáme 2 lžíce omyté, nasekané zelené natě petrželky a libečku, přidáme špetku ...

Slané muffiny s ovocem

Slané muffiny s ovocem

Všechny ingredience postupně smícháme, jenom část sýru (cca 60 gramů) si necháme bokem. Připravenou směsí p...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Podmáslí Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře