Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Staročeský mazanec z remosky

Obtížnost Čas přípravy
25min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 55min
Nutriční hodnoty
2640 kalorií 0.0g cukrů 88.0g tuků 44.0g bílkovin

Příprava

Cukr, změklé máslo a žloutky utřeme do pěny. Z droždí, lžičky cukru a šálku vlažného mléka necháme vzejít kvásek. Mouku prosejeme, přidáme citronovou kůru, špetku soli, muškátový květ a vše smícháme se žloutkovou pěnou, kváskem a zbytkem mléka. Vypracujeme hladké, hutné těsto, které se nelepí na mísu. Zaprášíme ho moukou, přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo kynout, až zvětší přibližně dvakrát objem. Pak na pomoučeném vále znovu propracujeme, přidáme v rumu namočené a okapané rozinky, kandované ovoce a z těsta vytvarujte bochánek. Do pečící mísy Remoska® dáme na dno pečící papír, na který položíme mazanec, a ještě asi 20 minut necháme v teple kynout. Pak povrch potřete rozšlehaným vejcem, posypeme mandlemi a pečeme asi 25 minut. Remosku vypneme a mazanec necháme ještě chvíli dojít.

Bulb Tip k receptu

Zdroj snímků: Remoska®


Přidat na Pinterest
Barbora Šumná

01. 03. 2013, Recept navštíven: 4997x


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
skvelý recept

04. 02. 2016, 11:37

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborné

09. 02. 2016, 10:40

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
klasický vyborný mazanec

07. 02. 2017, 11:20

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept na mazanec je dobrý

15. 02. 2017, 11:13

Přidat komentář

Facebook komentáře