Staročeský mazanec z remosky
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Cukr, změklé máslo a žloutky utřeme do pěny. Z droždí, lžičky cukru a šálku vlažného mléka necháme vzejít kvásek. Mouku prosejeme, přidáme citronovou kůru, špetku soli, muškátový květ a vše smícháme se žloutkovou pěnou, kváskem a zbytkem mléka. Vypracujeme hladké, hutné těsto, které se nelepí na mísu. Zaprášíme ho moukou, přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo kynout, až zvětší přibližně dvakrát objem. Pak na pomoučeném vále znovu propracujeme, přidáme v rumu namočené a okapané rozinky, kandované ovoce a z těsta vytvarujte bochánek. Do pečící mísy Remoska® dáme na dno pečící papír, na který položíme mazanec, a ještě asi 20 minut necháme v teple kynout. Pak povrch potřete rozšlehaným vejcem, posypeme mandlemi a pečeme asi 25 minut. Remosku vypneme a mazanec necháme ještě chvíli dojít.
Tip k receptu
Zdroj snímků: Remoska®
Šéfredaktor01. 03. 2013