Staročeský mazanec z remosky

Obtížnost

Čas přípravy

25min
Čas vaření
30min

Celkový čas

55min

Porce


Nutriční hodnoty

2640 kalorií
0.0g cukrů
88.0g tuků
44.0g bílkovin


Příprava

Cukr, změklé máslo a žloutky utřeme do pěny. Z droždí, lžičky cukru a šálku vlažného mléka necháme vzejít kvásek. Mouku prosejeme, přidáme citronovou kůru, špetku soli, muškátový květ a vše smícháme se žloutkovou pěnou, kváskem a zbytkem mléka. Vypracujeme hladké, hutné těsto, které se nelepí na mísu. Zaprášíme ho moukou, přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo kynout, až zvětší přibližně dvakrát objem. Pak na pomoučeném vále znovu propracujeme, přidáme v rumu namočené a okapané rozinky, kandované ovoce a z těsta vytvarujte bochánek. Do pečící mísy Remoska® dáme na dno pečící papír, na který položíme mazanec, a ještě asi 20 minut necháme v teple kynout. Pak povrch potřete rozšlehaným vejcem, posypeme mandlemi a pečeme asi 25 minut. Remosku vypneme a mazanec necháme ještě chvíli dojít.

Tip k receptu

Zdroj snímků: Remoska®

přidejte na:
Barbora Šumná

01. 03. 2013

Podobné recepty


Přidat recenzi
dušanka
skvelý recept

04. 02. 2016, 11:37

palino
vyborné

09. 02. 2016, 10:40

hanka
klasický vyborný mazanec

07. 02. 2017, 11:20

katka16031
recept na mazanec je dobrý

15. 02. 2017, 11:13

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.