Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Kandované ovoce

Kandované ovoce

Přidat na Pinterest
Ovoce s vysokým obsahem cukru. Vyrábí se v procesu napuštění ovocných plodů cukernatým roztokem. Ovoce se několik dní postupně máčí v různě koncentrovaných roztocích, až hladina obsahu cukru dosahuje 75%. Doba se odlišuje podle typu plodů, ale nejvíce je to deset dní. Výhodou takovéto úpravy je, že správně uskladněné kandované ovoce se nekazí, protože postupným zvyšováním hladiny cukru se snižuje obsah vody v plodech a tím se vytváří nevhodné podmínky pro mikroorganismy. Samozřejmě, že vysoký podíl cukru se odráží na kalorických hodnotách a tak tuto ingredienci můžeme řadit spíše mezi laskominy než mezi ovoce. Nejčastějším kandovaným druhem jsou višně, pomerančová kůra, třešně. Využijeme jej při pečení vánočního cukroví, marokánek.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Staročeský mazanec z remosky

Staročeský mazanec z remosky

Cukr, změklé máslo a žloutky utřeme do pěny. Z droždí, lžičky cukru a šálku vlažného mléka necháme vzejít k...

Staročeská calta

Staročeská calta

Mouku smícháme s cukrem, přidáme na proužky nakrájené mandle, nakrájené kandované ovoce, skořici, rozšlehan...

Vánoční medové koláčky

Vánoční medové koláčky

Mouku na vále zpracujeme s vejcem, cukrem, změklým máslem, medem, kandovaným ovocem, ořechy, kořením a sodo...

Bábovičky s dýní

Bábovičky s dýní

Očištěnou dýni nastrouháme. Kandovanou pomerančovou kůru rozmixujeme nebo nasekáme na drobno. Do mísy na šl...

Ořechové dortíčky

Ořechové dortíčky

Cukr utřeme se změklým máslem, žloutky a mlékem do pěny. Přisypeme mouku s práškem do pečiva a nastrouhané ...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Kandované ovoce Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře