Kandované ovoce
Ovoce s vysokým obsahem cukru. Vyrábí se v procesu napuštění ovocných plodů cukernatým roztokem. Ovoce se několik dní postupně máčí v různě koncentrovaných roztocích, až hladina obsahu cukru dosahuje 75%. Doba se odlišuje podle typu plodů, ale nejvíce je to deset dní. Výhodou takovéto úpravy je, že správně uskladněné kandované ovoce se nekazí, protože postupným zvyšováním hladiny cukru se snižuje obsah vody v plodech a tím se vytváří nevhodné podmínky pro mikroorganismy. Samozřejmě, že vysoký podíl cukru se odráží na kalorických hodnotách a tak tuto ingredienci můžeme řadit spíše mezi laskominy než mezi ovoce. Nejčastějším kandovaným druhem jsou višně, pomerančová kůra, třešně. Využijeme jej při pečení vánočního cukroví, marokánek.
Fotogalerie
Nahrát vlastní fotografieKomentáře
Přidat komentář© 2024, Railsformers s.r.o.