Staročeská calta
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
40min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
7056
kalorií
15.0g
cukrů
222.0g
tuků
148.0g
bílkovin
Příprava
Mouku smícháme s cukrem, přidáme na proužky nakrájené mandle, nakrájené kandované ovoce, skořici, rozšlehaná 2 vejce, vodu a droždí. Vypracujeme důkladně těsto a vytvarujeme z něj 4 podlouhlé šišky. Potřeme je rozšlehaným vejcem a upečeme v troubě dozlatova. Nakonec calty posypeme moučkovým cukrem.
Evík25. 10. 2012
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
hanka 30. 12. 2015, 14:25

palino 04. 01. 2016, 12:39

Svetlana 25. 02. 2016, 13:06

katka16031 10. 03. 2016, 12:34
© 2021, Railsformers, s.r.o.