Staročeská čočková omáčka s knedlíkem

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
40min

Celkový čas

1h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

1600 kalorií
0.0g cukrů
52.0g tuků
69.0g bílkovin


Příprava

Čočku asi na hodinku namočíme a pak dáme vařit spolu s nastrouhanou mrkví, petrželí a kořením.
Na másle si z mouky uděláme tmavší jíšku, kterou přidáme do vařené čočky, dochutíme solí, octem či ev. přisladíme (záleží na množství mrkve).

Tip k receptu

Podáváme s houskovým knedlíkem.

Hodí se i vařené vajíčko natvrdo - můžeme pokrájeným pokrm posypat.

přidejte na:
Roxana

18. 09. 2013

Podobné recepty


Přidat recenzi
heladon
Mytomu říkáme čočka na husto a obyčejně to jíme s chlebem a nějakou uzeninou

14. 12. 2014, 10:04

palino
vyborná šošovicová omáčka

30. 11. 2015, 11:59

hanka
je to vyborné aj s chlebom, poprípade pridať opečený špekačik
Přidané ingredience: špekačik

25. 01. 2016, 10:47

katka16031
velmi chutná šošovicová omáčka,masko a knedlík k tomu, vyborný obed

03. 04. 2017, 19:57

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.