Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Staročeská čočková omáčka s knedlíkem

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 1h 0min
Nutriční hodnoty
1600 kalorií 0.0g cukrů 52.0g tuků 69.0g bílkovin

Příprava

Čočku asi na hodinku namočíme a pak dáme vařit spolu s nastrouhanou mrkví, petrželí a kořením.
Na másle si z mouky uděláme tmavší jíšku, kterou přidáme do vařené čočky, dochutíme solí, octem či ev. přisladíme (záleží na množství mrkve).

Bulb Tip k receptu

Podáváme s houskovým knedlíkem.

Hodí se i vařené vajíčko natvrdo - můžeme pokrájeným pokrm posypat.


Přidat na Pinterest
Roxana

18. 09. 2013, Recept navštíven: 3598x


Přidat recenzi
heladon
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Mytomu říkáme čočka na husto a obyčejně to jíme s chlebem a nějakou uzeninou

14. 12. 2014, 10:04

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborná šošovicová omáčka

30. 11. 2015, 11:59

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
je to vyborné aj s chlebom, poprípade pridať opečený špekačik
Přidané ingredience: špekačik

25. 01. 2016, 10:47

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi chutná šošovicová omáčka,masko a knedlík k tomu, vyborný obed

03. 04. 2017, 19:57

Přidat komentář

Facebook komentáře