Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Pečivo a produkty domácí pekárny - stránka 4

Pečivo s kávou

Pečivo s kávou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 125 g moučkového cukru, 250 g másla, 4 ks žloutků, 2 lžíce kávy, 200 g mletých vlašských ořechů, 1 hrst mandlí na ozdobu, 1 tabulka čokolády na vaření, 75 g másla na polevu

Z mouky, změklého másla, moučkového cukru, žloutků, kávy a mletých vlašských ořechů vypracujeme těsto. Poté toto těsto vyválíme na pomoučeném vále, vykrajujeme formičkami různé tvary, dáme je na vymazaný plech a pečeme. Pečeme při 180 °C, cca 15-2...

Rozinkové pečivo

Rozinkové pečivo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 300 g moučkového cukru, 2 ks vajec, 2 ks žloutků, 3 lžíce rumu, 250 g másla, 1 balení rozinek

Změklé máslo ušleháme s moučkovým cukrem do pěny, dále přidáme vejce, žloutky, hladkou mouku a uděláme těsto. Rozinky si namočíme do rumu a dáme odležet do druhého dne, těsto dáme též odležet do druhého dne. Poté rozinky nakrájíme na menší kousky,...

Maková buchta z domácí pekárny

Maková buchta z domácí pekárny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrnečky polohrubé mouky, 1 hrneček cukru krupice, 1 hrneček nemletého máku, 1 hrneček oleje, 1 hrneček mléka, 2 vejce, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, možno přidat rozinky či kandované ovoce

Všechny ingredience dáváme postupně do pečící formy správným postupem t.j. první se dávají tekutiny , vejce, prášek do pečiva zamíchaný do mouky, mák a třeba rozinky. Dobrou chuť.

Špalda placky

Špalda placky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

špetka soli, 200 g špaldové mouky, 150 ml vody

Špaldovou mouku a sůl rozmícháme ve 150 ml vody ve vláčné těsto. Necháme 20 minut odležet(pokuď není čas, tak se toho tolik nestane, když odležení vynecháme). Vždy vezmeme kus těsta, lehce pomoučíme, uděláme z něj kuličku, ze které vytvoříme plack...

Ořechové placky

Ořechové placky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g mletých vlašských ořechů, 125 g hladké celozrné špaldové mouky, 25 g sušeného ovesného nápoje Oves Milk, 75 ml studené vody, 2 kapky citrónového oleje

Ingredience zalijeme vodou a zaděláme těsto. Dobře ho promícháme a dáme na vál, kam jsme nasypali trochu špaldové mouky. Těsto v mouce obalíme a uděláme váleček. Z něho nakrájíme šest kousků, které rozválíme na placky o síle cca 3 mm. Placky přene...

Briošky

Briošky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hrubé mouky, 70 g másla, 30 g cukru moučka, 40 g droždí (kvasnic), 1 lžička soli, 1 balení vanilkového cukru, 600 ml mléka (podle potreby), 2 lžíce citrónové kůry, 1 žloutek (na potretie)

Do preosiatej múky dáme vykysnutý kvások, vanilkový cukor, postrúhanú citrónovú kôru, rozpustené maslo, preosiaty cukor, soľ a toľko teplého mlieka, aby vzniklo husté cesto. Z dobre vymieseného ihneď urobíme valček, nakrájame z neho rovnaké kúsky ...

Loupáčky ze škvarků

Loupáčky ze škvarků

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g polohrubé mouky, 125 g škvarků, 50 g sádla, 1 žloutek, 3 dcl mléka, 50 g droždí (kvasnic), 1 vejce, špetka kmínu, špetka soli

Připravíme kvásek z droždí, jedné lžíce mouky a trošky mléka. Vzešlý kvásek přidáme do prosáté mouky, přilijeme mléko, rozkvedlaný žloutek, rozehřáté sádlo a uděláme těsto. Přidáme škvarky a uděláme těsto, které poté přikryjeme utěrkou a necháme h...

Domácí piškoty

Domácí piškoty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 25 g cukru krupice, 1 lžíce horké vody, 50 g hladké mouky, 1 lžíce vanilkového pudinkového prášku

Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky ušleháme do pěny s horkou vodou a vmícháme pudinkový prášek. Poté spojíme našlehané žloutky s bílkem a lehce vmícháme mouku. Těsto můžeme rozdělit a do jedné části dát kakao n...

Kynuté rohlíky naslano

Kynuté rohlíky naslano

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hladké mouky, 100 g másla, 40 g droždí (kvasnic), špetka soli, 6 dcl mléka, troška cukru krystal

Vypracujeme cesto a necháme vykysnúť. Potom ho na doske rozdelíme na 6 bochníkov. Každý bochník rozgúľame na kruh a tento rozdelíme na 8 dielov. Vzniknutý trojuholník stáčame od najširšiej časti do tvaru rožka, potrieme rozšlahaným vajcom, posypem...

Těsto na pizzu z domácí pekárny

Těsto na pizzu z domácí pekárny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml vody, 2 polévkové lžíce olivového oleje, 3/4 čajové lžičky soli, 2 čajové lžičky cukru krupice, 450 g pšeničné mouky, 1 sáček sušeného droždí

Ingredience dáváme do pekárny v pořadí: nejdříve tekuté (voda, olej), pak sypké (mouka, cukr, sůl) a nakonec dáme kvasnice. Zapneme pekárnu na program "těsto". Pak těsto vytáhneme z pekárny a na válu propracujeme. Rozdělíme na polovinu a vyválíme...

Štědrák

Štědrák

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml mléka, 1 žloutek, 80 g Hery, 210 g cukru krupice, 1/2 lžičky soli, 500 g polohrubé mouky, 20 g droždí , 2 vejce, hrst mandlových lupínků, 120 g máku, 150 g vlašských ořechů, 200 g jemného tvarohu, 150 g švestkových povidel, 1/2 lžičky mleté skořice, 5 lžic rumu, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžičku citrónové kůry, 1 lžíci cukru moučky

Do nádoby pekárny vlijeme mléko. Přidáme žloutek, rozpuštěnou Heru, 70 g cukru, sůl, mouku a droždí. Zapneme program na propracování a kynutí těsta. Dále si připravíme náplně. Ořechová: ořechy umeleme, přidáme 60 g cukru a trochu mléka. Dáme na v...

Špaldový chleba

Špaldový chleba

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml podmáslí, 200 g špaldové mouky, 300 g hladké mouky, 1 lžíci jablečného octa, 1 lžičku cukru krupice, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky kmínu, 1 lžíci rostlinného oleje

Všechny ingredience smícháme do hustého těsta. Z těsta vytvoříme bochánek a dáme na olejem vymazaný plech. Pečeme asi 50 minut.

Rohlíky z kukuřičné mouky z domácí pekárny

Rohlíky z kukuřičné mouky z domácí pekárny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml mléka, 1 ks žloutek, 50 g rozpuštěné Hery, 1 lžička soli, 300 g hladké mouky, 200 g kukuřičné hladké mouky, 2 lžičky cukru krupice, 1 balení sušeného droždí (10g), 1 menší hrst máku

Suroviny v uvedeném pořadí vložíme do pekárny a zapneme program těsto. Po vykynutí těsto rozdělíme na třetiny a každou třetinu vyválíme. Vyválené těsto rozkrájíme na šest trojúhelníků a od širšího kraje stočíme do rohlíků. Rohlíky naskládáme na ...

Nudle z domácí pekárny

Nudle z domácí pekárny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 50 ml vody, 300 g hrubé mouky, 2 kapky oleje

Ingredience vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program nudle. Po zpracování pekárnou rozdělíme těsto na 4 - 5 dílů, které vyválíme tak tence, jak to jde. Pláty dáme proschnout buď na akumulační kamna nebo je rozvěsíme na sušáku na pr...

Tvarohový chlebík

Tvarohový chlebík

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vejce, 150 g tvarohu, doplnit do 350 ml mlékem, 1 lžička soli, 3 lžíce medu, 200 g pšeničné celozrné mouky, 300 g hladké mouky, 1 malá odměrka sušeného droždí (kvasnic), 3 lžíce rozinek namočených v rumu - po zaznění signálu

Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí, nastavíme program základní, kůrka světlá. Podáváme namazané máslem.

Sýrové preclíky

Sýrové preclíky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g tvrdého sýra, 250 g hladké mouky, 100 g másla, 1 sklenka mléka, 1 vejce na potření, 1 lžička papriky, 1 lžička drceného kmínu, špetka soli

Z prosáté mouky, nastrouhaného sýra, rozdrobeného tuku, soli a trošky mléka vypracujeme těsto, které necháme v chladu cca 30 minut odpočinout. Poté z těsta uděláme malé preclíky, urovnáme je na vymaštěný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme...

Pečivo z taveného sýra

Pečivo z taveného sýra

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hladké mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 200 g taveného sýru, 250 g Hery (tuku), 1 vejce, špetka soli

Mouku smícháme s práškem do pečiva, s taveným sýrem, změklým tukem, vejcem, osolíme a vypracujeme těsto. Vyválíme ho na pomoučeném vále, vykrájíme čtverečky a dáme péct. Pečeme při 190 °C, cca 15 minut.

Grahamky

Grahamky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg celozrné mouky Graham, 1 lžička soli, 4 lžíce oleje, 1 kostka droždí (kvasnice), 1/2 lžičky cukru, 400 ml vody, Dále dle chuti: obilné klíčky, sezam, lněné semínko, slunečnicové semínko, vlašské ořechy, kmín

Vypracujeme těsto jako na buchty a bez kynutí tvoříme lžičkou bochánky na plech vyložený papírem na pečení. Ihned pečeme v hodně vyhřáté troubě cca 20 min.

Francouzské preclíčky

Francouzské preclíčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 1 balení (7 g) sušeného droždí (kvasnice), 1 lžička cukru, 1 lžička soli, 200 ml vlažné vody, Na potření: 1 žloutek, 1 lžička sojové omáčky

Mouku smícháme se sušeným droždím. Přidáme cukr, vodu a sůl a vše zpracujeme na hladké a vláčné těsto. Necháme přikryté utěrkou vykynout asi 40 minut. Na pomoučeném válu těsto rozkrojíme na osm stejných dílků. Z každého vyválíme váleček asi 45 cm ...

Celozrnné žemličky

Celozrnné žemličky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g pšeničné celozrné mouky jemně mleté, 250 g měkého tvarohu, 1 lžička soli, 1 vejce, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, sezamová semínka

V misce smícháme tvaroh s vejcem. Až vznikne hladká hmota, přimícháme mouku smíchanou se solí a práškem do pečiva. Obsah misky vysypeme na vál a rukama zpracujeme hladké těsto. Rozdělíme je na 12 stejných dílků a z každého vytvarujeme žemličku. Na...

Celozrnné pšeničné houstičky

Celozrnné pšeničné houstičky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1/8 l vlažného mléka, 30 g droždí (kvasnice), 1 lžička cukru, 100 g polohrubé mouky, 250 g pšeničné celozrné mouky, 250 g pšeničné celozrné mouky, 1 lžička soli

Mléko, vodu, kvasnice, cukr a bílou mouku smícháme a při pokojové teplotě necháme 30 minut kynout. Pak přidáme celozrnnou mouku a sůl a vypracujeme pružné těsto tak, aby se nelepilo na stěny mísy. Necháme nakynout (30-45 minut), znovu krátce propr...

Bílé bagety

Bílé bagety

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Na těsto: 250 ml mléka, 1 lžička cukru, 2 lžičky soli, 30 g másla nebo hery, 500 g polohrubé mouky, 1 balení (42 g) droždí (kvasnice), Na potření: trošku mléka, 1 lžička cukru, podle chuti semínka (mák, kmín, seznam,..)

Máme-li domácí pekárnu: suroviny vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program Příprava těsta. Nemáme-li pekárnu: do teplého mléka dáme cukr a rozdrobíme kvasnice. Přikryjeme a necháme vzejít. V míse smícháme mouku se solí, uprostřed vyh...

Barevné krucánky

Barevné krucánky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Na těsto: 100 ml vlažné vody, 125 ml vlažného mléka, 40 g rozpuštěného másla, 1/2 lžičky soli, 380 g polohrubé mouky, 1 balení (42 g) droždí (kvasnice), Na povrch: mák, sezamová semínka

Suroviny vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program Příprava těsta. Po vykynutí těsto vyklopíme na lehce pomoučený vál a rukama krátce propracujeme. Rozdělíme je na 24 přibližně stejných dílků. Z každého vyválíme váleček dlouhý cca 15 ...

Bagely s rukolou

Bagely s rukolou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Na těsto: 500 g hladké mouky, 40 g droždí (kvasnice), 1 vejce, 200 ml mléka, 100 ml vody, 1 lžíce cukru, 50 g změklého másla, 2 lžičky soli, 3 lžičky chlebového koření, Dále: 100 g slunečnicového semínka, 1 vejce na potření, 200 g parmské šunky (lze použít jakoukoli), 200 g plátkového sýra, 300 g čerstvé rukoly

Do misky nalijeme vlažné mléko, rozdrobíme do něho droždí, posypeme cukrem a zaprášíme moukou. Kvásek necháme vzejít. Smícháme hladkou mouku, sůl, chlebové koření, vejce a změklé máslo. Přidáme kvásek a spojíme v hladké těsto. Podle potřeby přidám...

Babiččiny houstičky

Babiččiny houstičky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 200 g polohrubé mouky, 1 vejce, 1 žloutek, 1 lžička soli, 1 lžíce cukru, 3 lžíce rozpuštěného sádla, 250 ml mléka, 30 g čerstvého droždí (kvasnice), olej na potření a semínka (sezam, mák,...)na posypání

Z mírně teplého mléka, cukru a kvasnic připravíme kvásek. Všechno ostatní dáme do mísy, přilijeme kvásek a vypracujeme hladké těsto. Je-li třeba, můžeme přidat hrst mouky. Kdo má domácí pekárnu, může těsto nechat udělat v ní. Vykynuté těsto rozdě...

stránka: