Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Špalda placky

Obtížnost: Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 10min , Čas vaření: 20min
Celkový čas: 30min , porce

716 kalorií, 0.0g cukrů, 4.0g tuků, 30.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Špaldovou mouku a sůl rozmícháme ve 150 ml vody ve vláčné těsto. Necháme 20 minut odležet(pokuď není čas, tak se toho tolik nestane, když odležení vynecháme). Vždy vezmeme kus těsta, lehce pomoučíme, uděláme z něj kuličku, ze které vytvoříme placku o tloušťce asi 3mm, a to buď pomocí válečku anebo ručně. Placky dáme na pečící papír a dáme do vyhřátě trouby péci(nejlépe horkovzdušná trouba, 180 stupňů). Po 10 minutách placky otočíme a necháme 8 minut dopéci.

Bulb Tip k receptu

Použijeme jako přílohu nebo je třeba můžeme potřít česnekem a máslem:)

Peta S

02. 01. 2010, Recept navštíven: 6966x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Špalda placky

Špalda placky

Špaldovou mouku a sůl rozmícháme ve 150 ml vody ve vláčné těsto. Necháme 20 minut odležet(pokuď není čas, t...

Plněné špalda placky

Plněné špalda placky

Z mouky, vody a soli vytvoříme těsto, rozdělíme na menší kousky které vyválíme na tloušťku asi 3 mm a dáme ...

Zobrazit všechny podobné recepty k Špalda placky Link-arrow

Přidat recenzi
maruskaji
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Moc dobrý recept. Dělávám občas.
Přidané ingredience: přidávám trochu bylinek

19. 02. 2013, 12:05

Přidat komentář
Momo
aká je to špaldova mouka?

Momo 07. 01. 2010, 16:10

Peta S
hladká

Peta S 07. 01. 2010, 19:29

Facebook komentáře