Chybějící obrázek

Briošky

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

1h 30min
Čas vaření
40min

Celkový čas

2h 10min

Porce


Nutriční hodnoty

4248 kalorií
0.0g cukrů
67.0g tuků
105.0g bílkovin


Příprava

Do preosiatej múky dáme vykysnutý kvások, vanilkový cukor, postrúhanú citrónovú kôru, rozpustené maslo, preosiaty cukor, soľ a toľko teplého mlieka, aby vzniklo husté cesto. Z dobre vymieseného ihneď urobíme valček, nakrájame z neho rovnaké kúsky (asi ako vajce), z každého urobíme vrkoč, konce pevne spojíme, spojenou stranou poukladáme na pomastený plech a až potom necháme dobre vykysnúť. Pred pečením potrieme dvakrát žĺtkom, do ktorého pridáme trochu vody a práškového cukru a môžeme posypať kryštálovým cukrom alebo makom.

přidejte na:
oriestok

16. 12. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vyborný recept na briošky
Svetlana 20. 11. 2016, 19:56
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dorbý recept
palino 04. 01. 2020, 16:18
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chutné briošky
hanka 21. 02. 2020, 14:32