Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Briošky

Briošky

Obtížnost Čas přípravy
1h 30min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 2h 10min
Nutriční hodnoty
4248 kalorií 0.0g cukrů 67.0g tuků 105.0g bílkovin

Příprava

Do preosiatej múky dáme vykysnutý kvások, vanilkový cukor, postrúhanú citrónovú kôru, rozpustené maslo, preosiaty cukor, soľ a toľko teplého mlieka, aby vzniklo husté cesto. Z dobre vymieseného ihneď urobíme valček, nakrájame z neho rovnaké kúsky (asi ako vajce), z každého urobíme vrkoč, konce pevne spojíme, spojenou stranou poukladáme na pomastený plech a až potom necháme dobre vykysnúť. Pred pečením potrieme dvakrát žĺtkom, do ktorého pridáme trochu vody a práškového cukru a môžeme posypať kryštálovým cukrom alebo makom.


oriestok

16. 12. 2009, Recept navštíven: 2236x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborný recept na briošky

20. 11. 2016, 18:56

Přidat komentář

Facebook komentáře