Briošky
Obtížnost
Čas přípravy
1h 30min
Čas vaření
40min
Celkový čas
2h 10min
Porce
Nutriční hodnoty
4248
kalorií
0.0g
cukrů
67.0g
tuků
105.0g
bílkovin
Příprava
Do preosiatej múky dáme vykysnutý kvások, vanilkový cukor, postrúhanú citrónovú kôru, rozpustené maslo, preosiaty cukor, soľ a toľko teplého mlieka, aby vzniklo husté cesto. Z dobre vymieseného ihneď urobíme valček, nakrájame z neho rovnaké kúsky (asi ako vajce), z každého urobíme vrkoč, konce pevne spojíme, spojenou stranou poukladáme na pomastený plech a až potom necháme dobre vykysnúť. Pred pečením potrieme dvakrát žĺtkom, do ktorého pridáme trochu vody a práškového cukru a môžeme posypať kryštálovým cukrom alebo makom.
oriestok16. 12. 2009
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.