Loupáčky ze škvarků
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
20min
Celkový čas
35min
Porce
Nutriční hodnoty
2220
kalorií
0.0g
cukrů
10.0g
tuků
56.0g
bílkovin
Příprava
Připravíme kvásek z droždí, jedné lžíce mouky a trošky mléka. Vzešlý kvásek přidáme do prosáté mouky, přilijeme mléko, rozkvedlaný žloutek, rozehřáté sádlo a uděláme těsto. Přidáme škvarky a uděláme těsto, které poté přikryjeme utěrkou a necháme ho na teplém místě vykynout. Poté těsto rozválíme na plát a rádýlkem z něj vykrájíme trojúhelníčky, z nichž každý potřeme sádlem a svineme špičkou nahoru jako rohlíčky. Naskládáme je na plech a necháme ještě chvíli kynout. Nakonec je potřeme rozkvedlaným vejcem, posypeme kmínem a upečeme při 180 °C, cca 20 minut.
Beruska6415. 12. 2009
Ingredience
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.