Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Celozrnné pšeničné houstičky

Celozrnné pšeničné houstičky
Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 1h 40min , Čas vaření: 30min
Celkový čas: 2h 10min , porce

2140 kalorií, 0.0g cukrů, 11.0g tuků, 62.0g bílkovin

Příprava

Mléko, vodu, kvasnice, cukr a bílou mouku smícháme a při pokojové teplotě necháme 30 minut kynout. Pak přidáme celozrnnou mouku a sůl a vypracujeme pružné těsto tak, aby se nelepilo na stěny mísy. Necháme nakynout (30-45 minut), znovu krátce propracujeme, na pomoučeném válu zformujeme válec. Rozkrojíme ho na 10 stejných dílků a pomoučenýma rukama z nich utvoříme bulky. Skládáme je na plech vyložený papírem na pečení a necháme je vykynout na zhruba dvojnásobek. Nakonec je potřeme vodou a upečeme v horké troubě.

Maminčiny recepty

28. 11. 2009, Recept navštíven: 1535x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Celozrnné pšeničné houstičky

Celozrnné pšeničné houstičky

Mléko, vodu, kvasnice, cukr a bílou mouku smícháme a při pokojové teplotě necháme 30 minut kynout. Pak přid...

Zobrazit všechny podobné recepty k Celozrnné pšeničné houstičky Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře