Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Celozrná mouka

Celozrná mouka

Přidat na Pinterest

Mouka s mnohem větším nutričním obsahem než obyčejná mouka. Šikovné kuchařky si ji mohou připravit doma pomocí mlínku na kávu. Celozrná mouka je výborná na přípravu kaší nebo omelet. Pokud se rozhodnete pro výrobu domácího chleba či pečiva, určitě využijte celozrnné mouky. narozdíl od bílé mouky, která je směsí škrobu a bílkovin, je celozrná mouka hodnotná tím, že se při její výrobě neodděluje obalová vrstva zrn a klíčky, které obsahují nejvíce cenných látek. Celozrná mouka je i bohatší na vlákninu, která zajišťuje správné trávení.

 

Zdroj obrázku: kwanster.wordpress.com; kwanster.wordpress.com

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Ovesné mrkvové sušenky

Ovesné mrkvové sušenky

Vločky rozmixujte a mrkev oloupejte a nastrouhejte najemno. Rozehřáté máslo prošlehejte s medem, vajíčkem, ...

Výborné plundrové koláčky - recept po babičce

Výborné plundrové koláčky - recept po babičce

Z másla a hladké mouky vypracujeme těsto, které vložíme do lednice ztuhnout (pozor, ne příliš tuhé - jde pa...

Lasagně s chřestem

Lasagně s chřestem

Plátky lasagní uvaříme v lehce osolené vodě al dente. Vyjmeme je a propláchneme studenou vodou a necháme ok...

Bramborový nákyp s česnekem

Bramborový nákyp s česnekem

Důkladně rozkvedláme mléko, smetanu, mouku, vejce a koření. Do vytvořené směsi nahrubo nastrouháme oloupan...

Jablečné placičky z celozrnné mouky

Jablečné placičky z celozrnné mouky

Oloupeme jablka a nastrouháme je na jemno a dáme do mísy. Přidáme mouku, sůl, propláchnuté a okapané rozink...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Celozrná mouka Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře