Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Francouzské preclíčky

Francouzské preclíčky

Obtížnost Čas přípravy
1h 40min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 2h 0min
Nutriční hodnoty
1800 kalorií 10.0g cukrů 10.0g tuků 55.0g bílkovin

Příprava

Mouku smícháme se sušeným droždím. Přidáme cukr, vodu a sůl a vše zpracujeme na hladké a vláčné těsto. Necháme přikryté utěrkou vykynout asi 40 minut. Na pomoučeném válu těsto rozkrojíme na osm stejných dílků. Z každého vyválíme váleček asi 45 cm dlouhý, uprostřed by měl být trochu silnější než na koncích. Vytvarujeme preclíky, položíme na plech vyložený papírem na pečení a necháme ještě asi 20 minut kynout. Troubu předehřejeme na 200°C. Každý preclík potřeme žloutkem rozmíchaným se sojovou omáčkou. Pečeme asi 20 minut ve spodní poloze. Poté necháme ve vypnuté troubě ještě několik minut dosušit.
Podle chuti můžeme preclíky před pečením posypat hrubou solí nebo sezamovým semínkem nebo mákem.
Doporučuju dát část mouky stranou a pak teprve po částech zapracovávat do těsta, není nutné vždycky spotřebovat všechnu, záleží na "savosti" mouky.


Maminčiny recepty

28. 11. 2009, Recept navštíven: 1735x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star
praclíky chutia velmi dobre

09. 02. 2017, 21:28

Přidat komentář

Facebook komentáře