Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Francouzské preclíčky

Francouzské preclíčky
Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 1h 40min , Čas vaření: 20min
Celkový čas: 2h 0min , porce

1800 kalorií, 10.0g cukrů, 10.0g tuků, 55.0g bílkovin

Příprava

Mouku smícháme se sušeným droždím. Přidáme cukr, vodu a sůl a vše zpracujeme na hladké a vláčné těsto. Necháme přikryté utěrkou vykynout asi 40 minut. Na pomoučeném válu těsto rozkrojíme na osm stejných dílků. Z každého vyválíme váleček asi 45 cm dlouhý, uprostřed by měl být trochu silnější než na koncích. Vytvarujeme preclíky, položíme na plech vyložený papírem na pečení a necháme ještě asi 20 minut kynout. Troubu předehřejeme na 200°C. Každý preclík potřeme žloutkem rozmíchaným se sojovou omáčkou. Pečeme asi 20 minut ve spodní poloze. Poté necháme ve vypnuté troubě ještě několik minut dosušit.
Podle chuti můžeme preclíky před pečením posypat hrubou solí nebo sezamovým semínkem nebo mákem.
Doporučuju dát část mouky stranou a pak teprve po částech zapracovávat do těsta, není nutné vždycky spotřebovat všechnu, záleží na "savosti" mouky.

Maminčiny recepty

28. 11. 2009, Recept navštíven: 1521x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Francouzské palačinky

Francouzské palačinky

Všechny suroviny rozmícháme v misce na hladké řídké těsto a necháme půl hodiny odpočinout. Na rozpáleném o...

Francouzské preclíčky

Francouzské preclíčky

Mouku smícháme se sušeným droždím. Přidáme cukr, vodu a sůl a vše zpracujeme na hladké a vláčné těsto. Nech...

Francouzské brambory - dušené

Francouzské brambory - dušené

Brambory oloupeme a nakrájíme na hranolky, cibuli také oloupeme a nakrájíme na drobno. Na trošce oleje smaž...

Kuře Marengo - známé francouzské Poulet Marengo

Kuře Marengo - známé francouzské Poulet Marengo

Kurča umyjeme a rozporcujeme. Na hlbšej panvici rozpálime olej, vložíme doň pokrájanú cibuľku s rozotretým ...

Francouzské fazole se skopovým (Cassoulet a la Toulouse)

Francouzské fazole se skopovým (Cassoulet a la Toulouse)

Fazuľu umyjeme a deň vopred namočíme, aby zmäkla. Na druhý deň ju 30 minút povaríme. Medzitým pokrájame mäs...

Zobrazit všechny podobné recepty k Francouzské preclíčky Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře