Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Zdravé slané sušenky

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 40min , Čas vaření: 40min
Celkový čas: 1h 20min , porce

1290 kalorií, 6.0g cukrů, 17.0g tuků, 41.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Do mísy si dáme obě mouky, na jemno nastrouhanou mrkev, lžíci oleje, špetku soli a za postupného přilévání vody zpracujeme těsto. Na pomoučeném vále si vyválíme z části těsta placku o tloušťce asi 3mm(pokud je uděláme tenčí, musíme péci kratší dobu) a pomocí vykrajovátka vykrájíme sušenky(musíte trošku víc tlačit na vykrajovátko, protože musíte překrojit kousky mrkve), ty pokládáme na plech s pečícím papírem.

Rozklepneme si vajíčko a potřeme jím důkladně všechny sušenky, které potom posypeme část lněným semínkem a část sezamem(vznikne tak hezký estetický efekt:)).

Sušenky pečeme ve vyhřáté troubě na 175 stupňů po dobu 20minut.

Bulb Tip k receptu

Místo lněného semínka a sezamu můžete použít třeba krystaly mořské soli(pozor na množství, pokud normálně moc nesolíte), tymiánem nebo třeba vločkami.

Peta S

08. 01. 2010, Recept navštíven: 8966x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Zdravé slané sušenky

Zdravé slané sušenky

Do mísy si dáme obě mouky, na jemno nastrouhanou mrkev, lžíci oleje, špetku soli a za postupného přilévání ...

Zobrazit všechny podobné recepty k Zdravé slané sušenky Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář
Thumb
Dekuji Vam za tento recept.Vypada pekne a udelala jste moc peknou webovou stranku#1.Vzalo meto trochu casu najit spaldovou mouku tu ve Winnipegu, mam ji. Petra akorat musim zmenit ty lnene seminka, to by bylo trochu tezketo neni zadny problem? Tento tyden budu na susenkach pracovat.Pokracujte na techto dobrotach. Zdravi,dekuje Richard

Richard Pokorny 14. 12. 2010, 15:27

Facebook komentáře