Zdravé slané sušenky
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Do mísy si dáme obě mouky, na jemno nastrouhanou mrkev, lžíci oleje, špetku soli a za postupného přilévání vody zpracujeme těsto. Na pomoučeném vále si vyválíme z části těsta placku o tloušťce asi 3mm(pokud je uděláme tenčí, musíme péci kratší dobu) a pomocí vykrajovátka vykrájíme sušenky(musíte trošku víc tlačit na vykrajovátko, protože musíte překrojit kousky mrkve), ty pokládáme na plech s pečícím papírem.
Rozklepneme si vajíčko a potřeme jím důkladně všechny sušenky, které potom posypeme část lněným semínkem a část sezamem(vznikne tak hezký estetický efekt:)).
Sušenky pečeme ve vyhřáté troubě na 175 stupňů po dobu 20minut.
Tip k receptu
Místo lněného semínka a sezamu můžete použít třeba krystaly mořské soli(pozor na množství, pokud normálně moc nesolíte), tymiánem nebo třeba vločkami.
Peta S08. 01. 2010