Lněné semínko

Lněné semínko

Hnědá barva, lesklý povrch. Velikostně se přibližují semínkům slunečnice. Obsahují velké množství omega 3 mastných kyselin, což je látka vyskytující se hojně v rybách, takže konzumací těchto semínek můžeme pokrýt doporučenou dávku pro naše tělo. Pozitivně ovlivňují hladinu cholesterolu v krvi. Navíc obsahují proteiny, které jinak musíme získávat z jiných pokrmů. Konzumace je však nevhodná pro kojící a těhotné ženy. Denní dávka na osobu by neměla přesáhnout dvě polévkové lžíce z důvodu obsahu kyanidových sloučenin. Nejlepší je semínka dobře rozemlít – doporučuje se těsně před samotnou konzumací – rychle se totiž kazí. Mohou se kombinovat se zeleninou nebo různě tepelně upravovat.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.