Slunečnicový chléb se sýrem z domácí pekárny
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
0min
Celkový čas
15min
Porce
Nutriční hodnoty
2658
kalorií
12.0g
cukrů
46.0g
tuků
105.0g
bílkovin
Příprava
Do pekárny nalijeme 4 dcl vlažné vody a olej. Přidáme sůl, kmín, oregáno a lněné semínka. Nasypeme mouku, cukr a přidáme půlku droždí (pokud máme sušené, tak dvě lžičky).
Zapneme program 1 (basic) a ve chvíli, kdy časovač ukazuje 2:17, přidáme do těsta na kostky nakrájený eidam a slunečnicová semínka (ne dřív, jinak nám je pekárna rozemele).
Chceme-li větší a křupavější kůrku, po ukončení programu 1 ještě spustíme na půl hodiny program 12 (bake).
Tip k receptu
Nejlepší je s čerstvým studeným máslem a pažitkou či s jakoukoliv domácí pomazánkou.
myrna05. 01. 2012
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.