Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Bílé bagety

Bílé bagety

Obtížnost Čas přípravy
1h 30min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 2h 0min
Nutriční hodnoty
1948 kalorií 0.0g cukrů 29.0g tuků 45.0g bílkovin

Příprava

Máme-li domácí pekárnu: suroviny vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program Příprava těsta.
Nemáme-li pekárnu: do teplého mléka dáme cukr a rozdrobíme kvasnice. Přikryjeme a necháme vzejít. V míse smícháme mouku se solí, uprostřed vyhloubíme důlek, do kterého vlijeme vzejitý kvásek. Do mísy přilijeme rozpuštěný vlahý tuk (ne do kvásku) a vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.
Vykynuté těsto z pekárny nebo mísy vyklopíme na pomoučený vál, pořádně znovu propracujeme a rozdělíme na poloviny. Z každé vyválíme bagetu na délku plechu. Přeneseme je na plech vyložený papírem na pečení, přikryjeme utěrkou a necháme 15 minut kynout. V troše mléka rozmícháme lžičku cukru a tímto potřeme bagety. Nožem nakrájíme šikmé zářezy a bagety posypeme podle chuti mákem, sezamem, solí, kmínem... Upečeme ve vyhřáté troubě dorůžova (asi 30 minut, 200°C).


Maminčiny recepty

28. 11. 2009, Recept navštíven: 1669x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
výborné domáce bagety

25. 11. 2016, 20:13

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
bagety sa velmi osvedčili

09. 02. 2017, 21:30

Přidat komentář

Facebook komentáře