Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Pečivo a produkty domácí pekárny - stránka 5

Vanilková bábovka z pekárny

Vanilková bábovka z pekárny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 3 vejce, 200 ml cukru krupice (včetně 3 vanilkových), 400 g polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, čokoládová poleva

Suroviny vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program dort. Hotovou vychladlou bábovku polijeme čokoládovou polevou.

Perník z pekárny

Perník z pekárny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml mléka, 1 vejce, 10 lžic oleje, 250 g cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce kakaa, 400 g polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do perníku, podle chuti rozinky, ořechy, kousky čokolády

Suroviny vložíme do nádoby v uvedeném pořadí a zapneme program Dort. Rozinky, ořechy a jiné pochutiny přidáme po zvukovém signálu. Stav upečení zkoušíme špejlí.

Minipizzy pro domácí pekárnu

Minipizzy pro domácí pekárnu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Na těsto: 200 ml teplé vody, 1 vejce, 3 lžíce oleje, 200 g najemno nastrouhaného sýra, 400 g hladké mouky, 1 lžička cukru, 2 lžičky soli, 1 lžička koření na pizzu, 2,5 lžičky sušeného droždí (kvasnic), Na náplň: 200 g najemno nastrouhaného sýra, 50 g strouhané nivy, 1 vejce, 100 g jemně nakrájené šunky, sůl, pepř, příp. čerstvě nasekané bylinky (oregano, tymián,..), žampiony, paprika, kečup na ozdobení

Do pekárny v uvedeném pořadí vložíme ingredience na těsto, zapneme program TĚSTO a necháme ho zpracovat a vykynout. Mezitím si připravíme náplň z uvedených surovin. Po vykynutí těsto vyndáme z pekárny, vytvoříme minipizzy (cca 14 kousků), pokladem...

Bílý chléb

Bílý chléb

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vejce, 200 ml mléka, 100 ml vody, 25 g rozpuštěného másla, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 500 g hladké mouky, 1 lžíce sušeného droždí (kvasnic)

V odměrce rozšleháme vejce a dolijeme do 200 ml mlékem. Přidáme 100 ml vody. Vše nalijeme do formy. Přidáme ostatní ingredience v uvedeném pořadí. Zapneme program FRENCH (v pekárně ETA Harmony program SENDVIČ), světlá kůrka. Upečený chléb vyklopím...

 Vdolečky s rumovým tvarohem z domácí pekárny

Vdolečky s rumovým tvarohem z domácí pekárny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml mléka, 2 lžíce rumu, 3 lžíce rozpuštěného másla, 2 žloutky, 1 špetka soli, 3 lžíce cukru krupice, 200 g hladké mouky, 200 g polohrubé mouky, 20 g droždí (kvasnice), 1 balení švestkových povidel, 250 g jemného tvarohu, 1 sáček vanilkového cukru, 4 lžíce rumu, špetka skořice

Do nádoby pekárny nalijeme mléko, rum, rozehřáté máslo, žloutky, přidáme špetku soli, cukr, obě mouky a droždí. Zapneme program těsto a necháme vypracovat a vykynout. Hotové těsto vyválíme na toušťku asi 1 cm a vykrájíme kolečka. Necháme je ješ...

Rovešťanské žabky

Rovešťanské žabky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g polohrubé mouky, 300 ml mléka, 30 g másla, 30 g droždí (kvasnice), 20 g cukru krupice

Vypracujeme cesto, ktoré necháme kysnúť asi 30 minút. Ja som si pomohla a cesto za mňa urobila DP. Potom cesto rozvaľkáme, vykrojíme malé kolieska a z nich vytvarujeme buchtičky. Potrieme vajíčkom, posypeme sezamom a dáme piecť do predhriatej trúb...

Chleba

Chleba

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnečky vody, 2 lžičky soli, 1 lžičku cukru krupice, 2 lžičky kmínu, 3 hrnečky hladké mouky, 2 hrnečky žitné chlebové mouky, 1 lžičku droždí (kvasnic)

Ingredience vložíme do pekárny a zapneme program Základní, velikost bochníku II, barva kůrky světlá. Po upečení vyklopíme z nádoby a necháme v utěrce na mřížce vychladnout.

Sádlo z domácí pekárny

Sádlo z domácí pekárny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg sádlo vepřové surové

Sádlo nakrájíme na kostky o hraně asi 1,5cm vložíme do domácí pekárny a zapneme program džem, po skončení procesu znova zapneme pekárnu na stejný program, pak scedíme a škvarky použijeme dle chuti. Je vynikající!

Bagety z domácí pekárny

Bagety z domácí pekárny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml mléka, 1 lžičku citrónové šťávy, 500 g hladké mouky, 1,5 lžičky soli, 1/2 lžičky cukru krupice, 1 instantní droždí (kvasnice), 1 vejce, 1 lžíci sezamových semínek

Suroviny v uvedeném pořadí vložíme do pekárny a zapneme program těsto. Po vykynutí z těsta vypracujeme podlouhlé bagety, dáme je na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky. Vložíme je do trouby, vyhřáté na 200 °C a...

Mrakův chléb z domácí pekárny

Mrakův chléb z domácí pekárny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

380 ml vody, 1 lžička cukru krystal, 3 lžička soli, 400 g hladké mouky, 100 g žitné mouky, 1 lžíce kmínu, 1,5 lžička sušeného droždí

Suroviny v tomto pořadí vložíme do domácí pekárny a zapneme program klasik, vše ostatní provede pekárna sama.

Pizza tyčinky

Pizza tyčinky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml vlažné vody, 4 lžíce rostlinného oleje, 2 lžičky soli, 1 lžičku koření na pizzu, 1 vejce, 200 g pizzy mouky, 290 g hladké mouky, 1/4 droždí (kvasnice), 1 lžičku cukru krupice, 1-2 lžíce kečupu

Po vykynutí těsto rozdělíme na půlky a z každého vyválíme obdélník (asi 20 x 30 cm). Jeden pomašlujeme kečupem a přiklopíme druhým plátem. Rádýlkem nebo nožem nakrájíme asi 1cm proužky, které stočíme a přeneseme na plech s pečícím papírem. Nechám...

Sádlové housky z domácí pekárny

Sádlové housky z domácí pekárny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml mléka, 100 g rozpuštěného vlažného sádla, 500 g hladké mouky, 2 lžičky cukru krystal, 2 lžičky soli, 30 g droždí nebo 0,5 lžičky sušeného, 1 vejce na potření, kmín a sůl na posypání

Do pekárny vložíme suroviny ve stejném pořadí, jak je uvedeno v ingrediencích, a zapneme program těsto. Pekárnu necháme jenom těsto vymíchat, NE KYNOUT. Těsto rozdělíme na stejné díly, ze kterých vytvoříme housky - 3 válečky splétáme dohromady – (...

Loupáčky z domácí pekárny

Loupáčky z domácí pekárny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

175 ml vlažného mléka, 1 vejce, 7 dkg změklé Hery, špetka soli, citrónová kůra, 40 dkg hladké mouky, 4 dkg cukru, 1 vanilkový cukr, 1/2 sáčku sušeného droždí, mák na posypání

Do pekárny vložíme: 175 ml vlažného mléka, 1 žloutek, 7 dkg změklé Hery, špetku soli, citronovou kůru, 40 dkg hladké mouky, 4 dkg cukru, 1 vanilkový cukr a 1/2 sáčku sušeného droždí. Zapneme program TĚSTO. Po nakynutí těsto rozdělíme na lehce pomo...

Základní těsto do domácí pekárny

Základní těsto do domácí pekárny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml vlažného mléka, 0,5 lžičky soli, 100 ml oleje, 3 lžičky cukru krystal, 300 g polohrubé mouky, 300 g hladké mouky, 0,5 kostky droždí nebo 1,5 lžičky sušeného droždí

Suroviny vložíme do pekárny podle uvedeného rozpisu. Když dáváme slané náplně, zapékáme klobásy, nebo děláme těsto na pizzu, dáme do těsta místo 3 lžiček cukru jen jednu. Nastavení pekárny: Program Těsto Těsto lze použít na cokoliv, co se dělá ...

Výborné rohlíky z domácí pekárny

Výborné rohlíky z domácí pekárny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 ml mléka, 2 lžíce cukru, 6 dkg Hery, 1 vejce, 2 lžičky sušeného droždí, 2 lžičky soli, 50-57 dkg hladké mouky, máslo na pomazání

Suroviny postupně vložíme do pekárny a zapneme program „těsto“. Vykynuté těsto rozdělíme na menší kousky, které rozválíme na kruh. Z toho potom vytvoříme 4 trojúhelníky, které stočíme od širšího konce směrem ke špičce do tvaru rohlíku. Položíme na...

Kynuté loupáčky s nutelou z domácí pekárny

Kynuté loupáčky s nutelou z domácí pekárny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml vlažného mléka, 125 ml oleje, 15 lžiček cukru, 3 lžíce kokosové moučky nebo nasekaných ořechů, 0,5 kg polohrubé mouky, 2 lžičky sušeného droždí, Nutela na náplň

Vše vložíme do pekárny a nastavíme program PŘÍPRAVA. Po vykynutí rozdělíme těsto na menší kousky. Každý rozválíme do tvaru trojúhelníku, potřeme nutelou a stočíme do tvaru rohlíku. Přendáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme vajíčkem a pe...

Ovocné knedlíky z domácí pekárny

Ovocné knedlíky z domácí pekárny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml vlažného mléka, 1 vejce, 1 lžíce rozpuštěného másla, 50 dkg polohrubé mouky, 2 lžičky instantního droždí (nebo 1/2 kostky čerstvého), 3/4 lžičky soli, 1 lžíce cukru krupice, jahody, švestky meruňky nebo jiné ovoce

Vše vložíme do pekárny a zapneme program PŘÍPRAVA (hnětení a kynutí těsta). Po vykynutí vložíme těsto do mísy a ukrajujeme kousky, do kterých dáváme ovoce. Zabalíme, zakulatíme a necháme ještě chvíli kynout. Vkládáme do vařící vody a vaříme 5 min...

Houskové knedlíky z domácí pekárny

Houskové knedlíky z domácí pekárny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 ml mléka, 1 žloutek nebo 1 lžíce oleje, 150 ml vody, 500 g hrubé mouky, 0,5 lžičky cukru, 1,5 lžičky soli, 1,5 lžičky sušeného droždí, troška nakrájených sušených rohlíků

Přísady vložíme do pekárny a zapneme program PŘÍPRAVA (těsto se jen vymíchá a nakyne) Po vykynutí utvoříme na vále 2 knedlíky. Necháme 10 - 15 minut odpočinout a pak je vložíme do parního hrnce a pařím 30 minut. Vyndáme na tác a ihned několikrát ...

Ořechové koláčky z domácí pekárny

Ořechové koláčky z domácí pekárny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml mléka, 2 vejce, 2 dcl oleje, 0,5 kg hladké mouky, 27 dkg cukru, sůl, 2,5 lžičky instantního droždí, 25 dkg mletých ořechů, 1,5 dcl mléka na nádivku, rozinky

250 ml mléka, 2 vejce, 2 dcl oleje, 1/2 kg hladké mouky, 7 dkg cukru, trochu soli a 2,5 lžičky instantního droždí dáme do pekárny a zapneme program TĚSTO. Po vykynutí přendáme do mísy a lžící odkrajujeme menší kousky. Ty pak rukou roztáhneme a pl...

Koblihy z domácí pekárny

Koblihy z domácí pekárny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml vlažného mléka, 50 g cukru krupice, 50 g rozpuštěné Hery nebo másla, 3-4 žloutky, 2 lžíce rumu, 350 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky, špetka soli, 2 lžičky sušeného droždí

Do pekárny vložíme ingredience v popsaném pořadí. Nastavíme program PŘÍPRAVA (u některých pekáren je program TĚSTO). Po vykynutí těsto přendáme na vál a vyválíme placku cca 1 cm silnou. Vykrajujeme kolečka. Necháme chvíli odpočinout a pak vkládáme...

České rohlíky z domácí pekárny

České rohlíky z domácí pekárny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

260 ml vlažné vody, 2 lžíce oleje, 2 kávové lžičky soli, 500 g polohrubé mouky, 1 a 1/2 lžičky instantního droždí, 1 kávová lžička cukru

Všechny ingredience dáme do pekárny v předepsaném pořadí. Zapneme program na přípravu kynutého těsta. Po vykynutí dáme na vál a rozdělíme těsto na 12 dílů. Každý díl rozválíme na oválky a stáčíme do tvaru rohlíků. Připravené rohlíky dáváme na ple...

Kmínový chléb z domácí pekárny

Kmínový chléb z domácí pekárny

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 ml vody, 1 lžíce octa, 1 lžíce oleje, 150 g žitné chlebové mouky, 375 g pšeničné chlebové mouky, 1/2 kávové lžičky cukru krystal, 1,5 kávové lžičky soli, 1 kávová lžička sušeného droždí, 1 lžíce kmínu na posypání (přidává se nakonec, ne do základu)

Všechny ingredience dáme do pekárny v pořadí, jak jsou uvedeny v ingrediencích. Do mouky vlevo cukr, vpravo sůl. Doprostřed nasypeme droždí. Toto nesmí přijít do styku se solí. Zapneme pekárnu na program KLASIK, velikost 1 kg, barva středně tmavý....

Rohlíčky paní Květy

Rohlíčky paní Květy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrnečky hladké mouky, 250 ml mléka, 15 g droždí (kvasnic), 1 lžička cukru krupice, 1 lžička kmínu, 120 g sádla, špetka soli, 1 vejce

Z vlažného mléka, špetky soli a cukru necháme vzejít kvásek. Smícháme mouku, sádlo, kvásek a vypracujeme hladké těsto. Přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo vykynout na 1 hodinu. Poté z těsta vyválíme placku 0,5 cm silnou, kterou nakrájíme na t...

Housky se škvarkami

Housky se škvarkami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3/4 kg hladké mouky, 50 g pohankové mouky, 520 ml mléka, 2 lžičky soli, 100 g škvarků, 1 lžička cukru krupice, 30 g droždí (kvasnic), hrst lněného semínka, hrst slunečnicového semínka, hrst máku, hrst kmínu, lžíce hrubé mořské soli, lžíce grilovacího koření

Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem, přikryjeme a necháme kvásek v teple vzejít. Do mísy si připravíme obě mouky se solí, vlijeme kvásek, zbytek mléka a pomalu zpracováváme v hladké kynuté těsto. Po spojení ingrediencí přidáme jem...

Vícezrnný domácí chléb

Vícezrnný domácí chléb

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g celozrnné pšeničné mouky, 150 g celozrná žitné mouky, 300 ml teplé vody, 1,5 lžičky soli, 1 lžíce octu, 2 lžíce olivového oleje, 1 balení droždí (kvasnic), 3 lžičky cukru krystal, 20 g lněného semínka, 20 g slunečnicového semínka, 20 g žitných klíčků, 1 lžíce drceného kmínu

Nejprve si připravíme kvásek: do půl decilitru teplé vody rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem a necháme v teple vzejít. V míse smícháme všechny druhy mouky, sůl, 2 lžičky cukru, ocet, olej, zbytek teplé vody, vlijeme kvásek a vypracujeme hladké těs...

stránka: