Housky se škvarkami
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem, přikryjeme a necháme kvásek v teple vzejít. Do mísy si připravíme obě mouky se solí, vlijeme kvásek, zbytek mléka a pomalu zpracováváme v hladké kynuté těsto. Po spojení ingrediencí přidáme jemně mleté škvarky – kdo má rád, může nechat hrst celých a těsto opět zpracujeme. Necháme opět v teple cca hodinu kynout. Z těsta tvoříme housky či tvary dle libosti, pomašlujeme je mlékem a posypeme směsí semínek, máku, grilovacího koření – vše opět můžeme libovolně kombinovat. Housky poskládáme na plech vyložený pečícím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme ještě asi 30 minut kynout v teple. Po té pečeme v rozehřáté troubě na 180°C asi 20 minut dozlatova.
Zuzana Mellenová16. 06. 2009
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
Svetlana 07. 12. 2016, 22:10

hanka 26. 01. 2017, 20:12

katka16031 26. 02. 2019, 21:04

palino 04. 03. 2019, 19:27