Housky se škvarkami
Obtížnost
Čas přípravy
2h 0min
Čas vaření
20min
Celkový čas
2h 20min
Porce
Nutriční hodnoty
2680
kalorií
15.0g
cukrů
15.0g
tuků
82.0g
bílkovin
Příprava
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem, přikryjeme a necháme kvásek v teple vzejít. Do mísy si připravíme obě mouky se solí, vlijeme kvásek, zbytek mléka a pomalu zpracováváme v hladké kynuté těsto. Po spojení ingrediencí přidáme jemně mleté škvarky – kdo má rád, může nechat hrst celých a těsto opět zpracujeme. Necháme opět v teple cca hodinu kynout. Z těsta tvoříme housky či tvary dle libosti, pomašlujeme je mlékem a posypeme směsí semínek, máku, grilovacího koření – vše opět můžeme libovolně kombinovat. Housky poskládáme na plech vyložený pečícím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme ještě asi 30 minut kynout v teple. Po té pečeme v rozehřáté troubě na 180°C asi 20 minut dozlatova.
Zuzana Mellenová16. 06. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.