Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Housky se škvarkami

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 2h 0min , Čas vaření: 20min
Celkový čas: 2h 20min , porce

2680 kalorií, 15.0g cukrů, 15.0g tuků, 82.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem, přikryjeme a necháme kvásek v teple vzejít. Do mísy si připravíme obě mouky se solí, vlijeme kvásek, zbytek mléka a pomalu zpracováváme v hladké kynuté těsto. Po spojení ingrediencí přidáme jemně mleté škvarky – kdo má rád, může nechat hrst celých a těsto opět zpracujeme. Necháme opět v teple cca hodinu kynout. Z těsta tvoříme housky či tvary dle libosti, pomašlujeme je mlékem a posypeme směsí semínek, máku, grilovacího koření – vše opět můžeme libovolně kombinovat. Housky poskládáme na plech vyložený pečícím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme ještě asi 30 minut kynout v teple. Po té pečeme v rozehřáté troubě na 180°C asi 20 minut dozlatova.

Zuzana Mellenová

16. 06. 2009, Recept navštíven: 3351x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Housky se škvarkami

Housky se škvarkami

Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem, přikryjeme a necháme kvásek v teple vzejít. Do mísy s...

Zobrazit všechny podobné recepty k Housky se škvarkami Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře