Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Pohanková mouka

Pohanková mouka

Přidat na Pinterest
Mele se z pohanky, což je obilovina, původem z Asie. Obsahuje velké množství důležitých látek, které se při konzumaci pohanky dostanou do našeho těla. Jedná se hlavně o minerály, vitamíny (E, B, C) a vlákninu. Napomáhá snižovat hladinu cholesterolu. Další látkou je zinek – ten je důležitý pro náš imunitní sytém, nejvíce jej tělo potřebuje v období chřipek a nachlazení. Ovlivňuje také činnost jater. Využijeme ji např. při přípravě těsta na domácí chléb, ale také v bramborácích chutná výborně.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Pohankové palačinky

Pohankové palačinky

Ve větší míse smícháme obě mouky, přidáme vejce, mléko, jablečný ocet a vodu. Vyšleháme ručně hladké těsto ...

Pivní tvarohová pomazánka s pohankou

Pivní tvarohová pomazánka s pohankou

Do misky vyklopíme tvaroh, rozředíme pivem, přisypeme pohankovou mouku, přidáme najemno nasekanou cibuli, k...

Pohankový dort

Pohankový dort

Vajcia, mletý a vanilkový cukor, štipku soli a 5 PL studenej vody ušľaháme na hustú penu. Zľahka zapracujem...

Housky se škvarkami

Housky se škvarkami

Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem, přikryjeme a necháme kvásek v teple vzejít. Do mísy s...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Pohanková mouka Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře