Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Pohankový dort

Obtížnost Čas přípravy
45min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 1h 15min
Nutriční hodnoty
3060 kalorií 1.0g cukrů 39.0g tuků 121.0g bílkovin

Příprava

Vajcia, mletý a vanilkový cukor, štipku soli a 5 PL studenej vody ušľaháme na hustú penu. Zľahka zapracujeme múku s kypriacim práškom.
Rozotrieme do vymastenej, pomúčenej formy a pri 175°C pečieme asi 30 minut. Vychladnutý korpus vyklopíme, prekrojíme na 3 diely. Naplníme krémom, ktorým natrieme aj celú tortu. Ozdobíme odkvapkanými vykôstkovanými višňami a polejeme rozpustenou polevou.
Odložíme do chladna.
KRÉM: Želatinu zalejeme studenou vodou. Napučanú vytlačíme a rozpustíme nad parou. Tvaroh, cukor, rum, víno a pomarančovú šťavu nahladko vymiešame a zmiešame s vlažnou želatinou a spracujeme. Odložíme na 30 minut do chladna. Keď začne tuhnuť, zľahka primiešame hustú šľahačku.
POLEVA: Červenú polevu rozpustíme v 4 PL višňovej šťavy, pridáme 1PL cukru, zvyšok šťavy zvaríme a zmiešame s polevou.

Bulb Tip k receptu

Keď je torta určená pre deti rum a víno nahradíme príchuťami.


Přidat na Pinterest
Jozef

09. 02. 2011, Recept navštíven: 4192x


Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
torta zo zdravej suroviny určite vyskúšam

07. 12. 2015, 11:17

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
celkom dobre, trochu suche

31. 12. 2016, 21:03

Přidat komentář
hanka
vyskúšane, chutne

hanka 11. 08. 2016, 20:32

Facebook komentáře