Višně

Višně

Plody ovocného stromu – višně obecné, původně se pěstovala v jihovýchodní Evropě a Asii, poté se rozšířila i do jiných oblastí. Rozlišujeme tmavě červené až rudé plody a světle červené. Konzumují se v době zralosti samotné nebo z nich připravujeme marmelády, džusy, šťávy, ale můžeme je i tepelně zpracovat jako součást ovocných koláčů. Obsahují nejvíce vody (přes 70%), vitamíny C, E a B, dále karoteny, hořčík, fosfor a jsou tak přírodním zdrojem mnoha důležitých látek. Jejich konzumace snižuje náš krevní tlak, pozitivně ovlivňují pokožku a kvalitu našich vlasů. Napomáhají vylučování škodlivých látek z těla. Výborně chutnají i kandované. Pokud je nutné je skladovat, tak je uchováváme v chladu a ne v blízkosti potravin, ze kterých by mohly přebrat pachy.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.