Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Višně

Višně

Přidat na Pinterest
Plody ovocného stromu – višně obecné, původně se pěstovala v jihovýchodní Evropě a Asii, poté se rozšířila i do jiných oblastí. Rozlišujeme tmavě červené až rudé plody a světle červené. Konzumují se v době zralosti samotné nebo z nich připravujeme marmelády, džusy, šťávy, ale můžeme je i tepelně zpracovat jako součást ovocných koláčů. Obsahují nejvíce vody (přes 70%), vitamíny C, E a B, dále karoteny, hořčík, fosfor a jsou tak přírodním zdrojem mnoha důležitých látek. Jejich konzumace snižuje náš krevní tlak, pozitivně ovlivňují pokožku a kvalitu našich vlasů. Napomáhají vylučování škodlivých látek z těla. Výborně chutnají i kandované. Pokud je nutné je skladovat, tak je uchováváme v chladu a ne v blízkosti potravin, ze kterých by mohly přebrat pachy.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Tažený makový štrůdl s višněmi

Tažený makový štrůdl s višněmi

Smícháme mouku, 100 ml oleje, špetku soli a 250 ml vody. Vypracujeme těsto, které necháme 30 minut odpočíva...

Višně s kokosovým likérem

Višně s kokosovým likérem

Smetanu převaříme s cukrem krupicí a vanilkovým cukrem, přidáme kokos, dobře promícháme a asi na 1 hodinu d...

Mandlovo - višňový džem s jablky

Mandlovo - višňový džem s jablky

Vypeckované višně omyjeme a smícháme s želírovacím cukrem. Necháme 24 hod. odstát. Oloupaná jablka nastrou...

Višňoví šneci se škořicí a vanilkou

Višňoví šneci se škořicí a vanilkou

Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát cca 40 x 30 cm. Plát těsta potřeme rozšlehaným vejcem a ...

Tvarohový nákyp s višněmi

Tvarohový nákyp s višněmi

Žloutky utřeme s máslem a cukrem do pěny, přidáme prolisovaný tvaroh, prášek smíchaný s krupicí, kůru a nak...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Višně Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře