Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Tažený makový štrůdl s višněmi

Tažený makový štrůdl s višněmi
Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 25min , Čas vaření: 25min
Celkový čas: 50min , porce

3888 kalorií, 31.0g cukrů, 192.0g tuků, 87.0g bílkovin

Příprava

Smícháme mouku, 100 ml oleje, špetku soli a 250 ml vody. Vypracujeme těsto, které necháme 30 minut odpočívat.
Poté ho rozdělíme na dvě poloviny. Vyválíme ho a pak ještě rukama namočenýma do oleje táhneme, až je těsto úplně tenké.
Posypeme ho mákem posypeme cukrem krupicí, přelijeme rozpuštěným máslem a posypeme višněmi, které podle chuti přepůlíme nebo necháme vcelku. Zarolujeme a pečeme 20-25 minut na 180 °C.
Ještě horký potřeme rozpuštěným máslem a krájíme. Podáváme posypaný moučkovým cukrem.

Bulb Tip k receptu

Višně použijeme nejlépe z kompotu - vypeckované.

sonizna

18. 01. 2016, Recept navštíven: 836x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Tažený makový štrůdl s višněmi

Tažený makový štrůdl s višněmi

Smícháme mouku, 100 ml oleje, špetku soli a 250 ml vody. Vypracujeme těsto, které necháme 30 minut odpočíva...

Zobrazit všechny podobné recepty k Tažený makový štrůdl s višněmi Link-arrow

Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vynikajuci makový štrudl

19. 01. 2016, 10:39

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
štrudl je vynikajuci a višňový velmi dobrý

22. 01. 2016, 11:24

Přidat komentář

Facebook komentáře