Dezertní víno

Dezertní víno

Víno obecně patří mezi společenské a slavnostní alkoholické nápoje. Vyrábí se z plodů révy vinné, která pochází z Asie a pěstovala se již v období 4000 let před naším letopočtem. Nápoj se vyrábí kvašením moštu nebo rmutu (mechanicky narušné bobule). Kromě vody obsahuje alkohol, cukr, bílkoviny vitaminy skupiny B, vitamin C, třísloviny a minerály jako hořčík a železo. Konzumace v rozumné míře prospívá zdraví. Víno se třídí do mnoha skupin podle různých kriterií. Dezertní víno se vyrábí z přírodního vína a upravuje se přidáním řepného cukru, aromatických látek a alkoholu až na 22%. Na trhu se setkáme s bílým, žlutým i červeným. V kuchyni se uplatní především při přípravě sladkých jídel,ovocných omáček a dezertů. Rovněž se k těmto pokrmům podávává v množství 0,05-0,1 l.

zdroj obrázku: squidoo.com

přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.