Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Dezertní víno

Dezertní víno

Přidat na Pinterest

Víno obecně patří mezi společenské a slavnostní alkoholické nápoje. Vyrábí se z plodů révy vinné, která pochází z Asie a pěstovala se již v období 4000 let před naším letopočtem. Nápoj se vyrábí kvašením moštu nebo rmutu (mechanicky narušné bobule). Kromě vody obsahuje alkohol, cukr, bílkoviny vitaminy skupiny B, vitamin C, třísloviny a minerály jako hořčík a železo. Konzumace v rozumné míře prospívá zdraví. Víno se třídí do mnoha skupin podle různých kriterií. Dezertní víno se vyrábí z přírodního vína a upravuje se přidáním řepného cukru, aromatických látek a alkoholu až na 22%. Na trhu se setkáme s bílým, žlutým i červeným. V kuchyni se uplatní především při přípravě sladkých jídel,ovocných omáček a dezertů. Rovněž se k těmto pokrmům podávává v množství 0,05-0,1 l.

zdroj obrázku: squidoo.com

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Zelná polévka s vínem

Zelná polévka s vínem

Nastrouhané syrové zelí osmahneme na slanině s cibulí, podlijeme a dusíme do poloměkka. Pak přidáme naložen...

Mascarpone zabaglion s lesními plody

Mascarpone zabaglion s lesními plody

Připravíme si vodní lázeň (horní nádoba se nesmí dotýkat vody, aby se nám vejce nesrazila). Do vodní lázně ...

Zadělávaná kuřecí prsíčka

Zadělávaná kuřecí prsíčka

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé kostičky. Osolíme, opepříme a okořeníme bazalkou. Na tuku ...

Zabaione zapečené s ovocem

Zabaione zapečené s ovocem

Na sporák připravte hrnec s vyšším okrajem a napusťte do něj vodu asi do výšky 8 cm. Sežeňte si kovovou mis...

Jahodovo - třešňová polévka

Jahodovo - třešňová polévka

Do 250 ml vody dáme jahody, vypeckované třešně, cukr a pár lístků máty. Vše přivedeme k varu, malou chvilku...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Dezertní víno Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře