Mascarpone zabaglion s lesními plody

Obtížnost

Čas přípravy

10min
Čas vaření
20min

Celkový čas

30min

Porce


Nutriční hodnoty

704 kalorií
60.0g cukrů
24.0g tuků
13.0g bílkovin


Příprava

Připravíme si vodní lázeň (horní nádoba se nesmí dotýkat vody, aby se nám vejce nesrazila). Do vodní lázně dáme žloutky a cukr a pomalu vyšleháváme (cca 3 minuty). Pomalu zašleháme víno Marsala, povaříme za stálého šlehání 10-15 minut, dokud žloutky nedosáhnou teploty 140 stupňů. Dáváme pozor, aby se nesrazily. Poté dáme zchladit do lednice, vyšleháme šlehačku a smícháme dohromady. Podáváme s lesním ovocem a mascarpone, posypané čokoládovými hoblinami.

přidejte na:
Šéfredaktor

24. 09. 2012

Podobné recepty


Přidat recenzi
dušanka
dobrý recept

07. 05. 2016, 19:36

katka16031
dobre mascarpone

16. 06. 2016, 10:32

palino
chutné

16. 05. 2019, 19:01

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.