Mascarpone zabaglion s lesními plody
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
20min
Celkový čas
30min
Porce
Nutriční hodnoty
704
kalorií
60.0g
cukrů
24.0g
tuků
13.0g
bílkovin
Příprava
Připravíme si vodní lázeň (horní nádoba se nesmí dotýkat vody, aby se nám vejce nesrazila). Do vodní lázně dáme žloutky a cukr a pomalu vyšleháváme (cca 3 minuty). Pomalu zašleháme víno Marsala, povaříme za stálého šlehání 10-15 minut, dokud žloutky nedosáhnou teploty 140 stupňů. Dáváme pozor, aby se nesrazily. Poté dáme zchladit do lednice, vyšleháme šlehačku a smícháme dohromady. Podáváme s lesním ovocem a mascarpone, posypané čokoládovými hoblinami.
Šéfredaktor24. 09. 2012
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.