Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Ostružiny

Ostružiny

Přidat na Pinterest
Plody ostružiníku, tmavé barvy, ta se může pohybovat od tmavě fialové až k černé. Plody jsou lesklé, při bližším prozkoumání zjistíme, že se skládají z drobných černých kuliček. Obsahují látky, které jsou velmi prospěšné pro náš organismus – vitamín C, karoteny a látky napomáhající vylučovat škodliviny z těla a čistit organismus. Dále obsahují vitamín B, vápník, draslík, železo. Pomáhají při zánětlivých onemocněních, posilují imunitní systém. Nejchutnější jsou zralé plody, které mají sladkou chuť, která může být na jazyku sladkotrpká. Vynikající je kombinace s jemným tvarohem, báječně chutná i ostružinový koktejl. Spojení se zmrzlinou nebo palačinkami je opravdová delikatesa. Kromě plodů můžeme využívat i listy ostružiníku, ze kterých se připravuje čaj.

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie
Ostružinová marmeláda s hruškami

Ostružinová marmeláda s hruškami

Hrušky oloupeme a nastrouháme na hrubo. Dáme je do hrnce a podlijeme trochou vody, přidáme třetinu cukru, b...

Ostružiny pod mandlovou drobenkou

Ostružiny pod mandlovou drobenkou

Ostružiny smícháme se lžící cukru a rozdělíme do zapékacích misek (můžeme lehce pomačkat). Zbytek cukru sm...

Řezy s čokoládou a ostružinami

Řezy s čokoládou a ostružinami

Čokoládu Margot nastrouháme najemno, přidáme mouku, cukr, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Dobře promíchá...

Jednoduchý sirup z ostružin

Jednoduchý sirup z ostružin

Ostružiny a listy omyjeme a dáme do většího hrnce. Zalijeme 4 litry vody a vaříme půl hodiny. Pak přecedíme...

Jednoduchý sirup z ostružin

Jednoduchý sirup z ostružin

Ostružiny a listy omyjeme a dáme do většího hrnce. Zalijeme 4 litry vody a vaříme půl hodiny. Pak přecedíme...

Zobrazit všechny recepty s ingrediencí Ostružiny Link-arrow
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce a tradiční pokrmy

Velikonoce jsou původně svátkem pohanským. Pohané slavili jarní rovnodennost a probuzení veškeré přírody po...

Přidat komentář

Facebook komentáře