Ostružiny

Ostružiny

Plody ostružiníku, tmavé barvy, ta se může pohybovat od tmavě fialové až k černé. Plody jsou lesklé, při bližším prozkoumání zjistíme, že se skládají z drobných černých kuliček. Obsahují látky, které jsou velmi prospěšné pro náš organismus – vitamín C, karoteny a látky napomáhající vylučovat škodliviny z těla a čistit organismus. Dále obsahují vitamín B, vápník, draslík, železo. Pomáhají při zánětlivých onemocněních, posilují imunitní systém. Nejchutnější jsou zralé plody, které mají sladkou chuť, která může být na jazyku sladkotrpká. Vynikající je kombinace s jemným tvarohem, báječně chutná i ostružinový koktejl. Spojení se zmrzlinou nebo palačinkami je opravdová delikatesa. Kromě plodů můžeme využívat i listy ostružiníku, ze kterých se připravuje čaj.
přidejte na:

Fotogalerie

Nahrát vlastní fotografie

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.