Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Jednoduchý sirup z ostružin

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 55min
Nutriční hodnoty
14424 kalorií 48.0g cukrů 9.0g tuků 9.0g bílkovin

Příprava

Ostružiny a listy omyjeme a dáme do většího hrnce. Zalijeme 4 litry vody a vaříme půl hodiny. Pak přecedíme do čistého hrnce, přidáme cukr a kyselinu citrónovou a povaříme ještě 5 minut. Vypneme a horké plníme do sklenic se šroubovacím uzávěrem. Necháme vychladit a uložíme.

Bulb Tip k receptu

Sirup je výborný a vydrží i rok. Nekazí se. Stejně můžeme připravit sirup i z malin.


Přidat na Pinterest
Jana Smidži

01. 09. 2015, Recept navštíven: 2646x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
nenaročný sirup

24. 09. 2015, 11:49

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutný sirup

12. 10. 2015, 11:03

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutný sirup

14. 02. 2016, 10:53

Přidat komentář
Thumb
Můžu prosím vědět nač ty listy se tam dávají-

Jana 13. 09. 2016, 16:29

Jana Smidži
Díky tomu, že s ostružinami povaříte i listy, bude sirup výraznější a ušetříte ostružiny. Dá se připravit i bez listů, ale v tom případě musíte přidat asi 3x více ostružin. Jinak je vám určitě známo, že z listů ostružin, malin, jahod apod. se běžně připravují ovocné čaje.

Jana Smidži 14. 09. 2016, 17:45

Facebook komentáře